Cu vaca-n orez

Aşa arată opera mea de astăzi:

IMG_9894x800

Am folosit carne de vită, tăiată cuburi, lăsată la macerat în sos de soia şi cimbru; timp de 8 ore, în frigider.

Toate legumele (ceapă, ardei, roşii) au fost proaspete, cumpărate de la ţărani.

Amestecul de orez este din basmati şi natur (un bob lunguieţ şi maroniu). Orezul a fost prăjit timp de aprox 10 minute în ulei de floarea soarelui. După ce a căpătat o consistenţă granular-crocantă, am adăugat o cană de apă şi l-am lăsat la fiert. Aprox 35 de minute, până la evaporarea apei.

Am mai folosit sare şi vin roşu de ţară.

PS: Recunosc, nu prea am habar să gătesc. Dar trebuie să ating o anume stare de spirit. Am nevoie de atmosferă. În curând, vărs pe hârtie a doua carte din scurta carieră de scriitor amator.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. cam 3 min la prajit si 18-20 min la fiert. dar in poza arata bine, daca s-a pastrat bobul intreg cred ca merge si formula ta ))))
    sau nu ai cronometrat,ai aproximat timpul? ))

    Reply
    • Eu nu respect timpi si retete. Fac totul la ochi si dupa cum simt transformarea mancarii :))
      O mai bibilesc, o mai gust, mai improvizez, pana iese buna. Boabele s-au pastrat intregi si nu s-au lipit deloc intre ele.

Leave a Comment.