Aşa arată opera mea de astăzi:
Am folosit carne de vită, tăiată cuburi, lăsată la macerat în sos de soia şi cimbru; timp de 8 ore, în frigider.
Toate legumele (ceapă, ardei, roşii) au fost proaspete, cumpărate de la ţărani.
Amestecul de orez este din basmati şi natur (un bob lunguieţ şi maroniu). Orezul a fost prăjit timp de aprox 10 minute în ulei de floarea soarelui. După ce a căpătat o consistenţă granular-crocantă, am adăugat o cană de apă şi l-am lăsat la fiert. Aprox 35 de minute, până la evaporarea apei.
Am mai folosit sare şi vin roşu de ţară.
PS: Recunosc, nu prea am habar să gătesc. Dar trebuie să ating o anume stare de spirit. Am nevoie de atmosferă. În curând, vărs pe hârtie a doua carte din scurta carieră de scriitor amator.
Asta este cea mai buna veste pe ziua de astazi.
Multa inspiratie iti doresc…:))
cam mult l-ai tinut pe foc….
bafta la scris.
Tinut mult la prăjit sau la fiert?
cam 3 min la prajit si 18-20 min la fiert. dar in poza arata bine, daca s-a pastrat bobul intreg cred ca merge si formula ta ))))
sau nu ai cronometrat,ai aproximat timpul? ))
Eu nu respect timpi si retete. Fac totul la ochi si dupa cum simt transformarea mancarii :))
O mai bibilesc, o mai gust, mai improvizez, pana iese buna. Boabele s-au pastrat intregi si nu s-au lipit deloc intre ele.