Corban, cel mai tare-n tenis

corban tenisTeoria lui Corban:

Fie n numărul de atomi din mulţimea X. Mulţimea X este alcătuită din planeta Pământ, proximitatea planetei, şi toate corpurile de pe Pământ. Deoarece planeta are dimensiune finită şi numărul corpurilor este finit, rezultă că numărul n este finit.

La momentul t, fiecare atom din mulţimea X se află într-o anumită poziţie, raportată la un punct fix, exterior mulţimii. Denumim prin configuraţia alpha totalitatea poziţiilor în care se află atomii la momentul t.

Fie m numărul atomilor care îl alcătuiesc pe Corban. m este finit şi inclus în mulţimea X. Denumim prin configuratia beta, cele m poziţii în care se găsesc cei m atomi la momentul t.

Rezultă: Cei n atomi în configuraţie alpha definesc mulţimea X la momentul t. Cei m atomi în configuraţie beta îl definesc pe Corban la momentul t.

Pornind de la premisa că Universul este infinit, rezultă că în Univers există o infinitate de mulţimi X. Iar la momentul t, există o infinitate de configuraţii în care se găsesc elementele mulţimii X. Adică, la momentul t, există cei m atomi în configuraţie beta, incluşi în mulţimea X. Chiar dacă mulţimea X nu se află în configuraţie alpha.

Pe scurt, la momentul t, există o infinitate de Corban care trăiesc pe o infinitate de planete identice cu Pământul, dar ale căror elemente se află în configuraţii diferite. Undeva, foarte departe, un Corban fericit pescuieşte caraşi la 5 kg bucata.

Alt Corban urmează să fie decapitat pentru vrăjitorie. Un Corban s-a apucat să scrie un text identic cu ăsta, în acelaşi moment cu mine. Dar nu a reuşit să îl termine, pentru că un meteorit i-a distrus planeta. Săracul…

Şi cu siguranţă există acea configuraţie a mulţimii X, în care Corban este numărul 1 ATP. Hei, Corban, felicitări! Mi-a plăcut finala de la Wimbledon. Nici o şansă nu i-ai lăsat lui Novak. Şi atât de bine ţi-a stat cu pletele în vânt, ridicând cupa în mii de bliţuri.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Concluzia la care ai ajuns este corecta. Ceea ce dovedeste ca premizele sunt false…:)))

    Vacariu schimba premizele. Atomii se afla intro intro alta lume decat planetele si obiectele macro aferente.
    Afirmatia ca atomii n fac parte din multimea x este falsa. Atomii nu fac parte din planete. Pentru ca nu interactioneaza cu planetele. Un atom n nu exista pentru o multime x alcatuita din planete si invers. Micro nu exista pentru macro. Nu exista interactiune intre micro si macro. Sunt lumi epistomologic diferite.

    In frameworkul lui Vacariu “dezumanizat”, in care omul nu mai este in centrul universului, incercand sa explice totul in cadrul unei singure lumi infinite, lumea nu exista. Ce exista este un numar nespecificat de lumi diferite din punct de vedere al perceptiei noastre (epistomologic).

    In acest context, infinitul este un concept inventat de oameni, ca si matematica de altfel, fara vreo relevanta ontologica.

    Reply

Leave a Comment.