Scăldare a la Ioana Petrescu

messiArgumentul suprem: „Pentru mine, el merită din plin acest Balon de Aur primit, şi-a dus echipa în finală”.

Gerard Houllier este încă novice în arta argumentării. Dacă nu zici că ai luat decizia cu toată inima, din tot sufleţelul tău imaculat, degeaba mai deschizi gura.

Ce a declarat mai exact Gerard Houllier, membru în Comitetul Tehnic FIFA şi una dintre cele 13 persoane care l-au declarat pe Messi cel mai bun jucător de la CM 2014:

“Messi a fost mai mult decît decisiv în primele patru meciuri de la Mondial. În semifinala cu Olanda a transformat primul penalty. Analiza ţine cont şi de faptul că Messi a fost căpitan al unei echipe unite, o echipă ai cărei fotbalişti au jucat bine împreună. E ceva ce nu mai văzuserăm de foarte mult timp la naţionala Argentinei. Messi a fost mai mult decît cheia naţionalei sale. Pentru mine, el merită din plin acest Balon de Aurprimit, şi-a dus echipa în finală”.

Sper că am înţeles cu toţii. Nu e despre Adidas, nu e despre Pepsi, nu e despre miliarde investite în reclame în ultimii ani, şi, în niciun caz, nu e despre ipocrizia FIFA.

Messi a jucat finala, da? NIMENI nu a mai făcut asta. Ne-am uitat cu toţii la televizor şi l-am văzut doar pe piticul atomic alergând de nebun, singur. Mă rog, “alergând” este o hiperbolă în cazul lui.

În plus, a fost şi căpitan de echipă. El a fost creierul, nucleul în jurul căruia s-a construit o superbă naţională argentiniană. O naţională fără vedete, fără nume şi fără glorie, care, fără atingerea dumnezeaiscă a Messianului, nici nu se califica la turneul final. Îi băteau venezuelenii la curul gol oricând.

Hai că aţi ioanapetrescit-o grav.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

Leave a Comment.