Ronaldo va câștiga Balonul!

601734-bd3tsjzccaauierÎn această seară, Cristiano Ronaldo va câștiga Balonul de Aur, trofeu acordat anual celui mai bun jucător din lume. Supremația lui Messi s-a terminat, nimeni nu îl mai poate face câștigător pentru a cincea oară consecutiv. Finala din această seară va avea loc doar pentru audiență, publicitate, defilări și prezentări de vedete. Câștigătorul nu poate fi altul decât Cristiano, Franck Ribery și Lionel Messi având garantate rolurile de actori secundari.

Surprinzătoare totuși declarația lui Ribery, care a avut îndoielnica pornire de a supralicita pe ultima sută: “Dacă nu voi câștiga Balonul de Aur în acest an, toată treaba asta nu are nici o logică”. Nu, Franck, nu vei câștiga. Ai câștigat tot, știu, 5 trofee într-un singur an: Campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul mondial al cluburilor.

Dacă s-ar acorda un punctaj pentru performanțele obținute, clar ai fi marele favorit. Dar Balonul de Aur nu se acordă doar pentru performanță. La nivel mondial, numele tău nu vinde la fel de bine ca Ronaldo sau Messi. Și, poate cel mai important, Bayern Munchen te-a ridicat pe tine și nu invers. A fost anul lui Bayern, nu anul tău. Și pentru că trebuia să fie aleasă o vedetă și din echipa anului, te-au ales pe tine. Nimeni nu își imaginează Barcelona fără Messi sau Real fără Ronaldo. Dar Bayern fără Ribery, kein Problem!

UPDATE:

Da, am avut dreptate. Ronaldo este noul Balon de Aur cu 27,99% din voturi, urmat de Messi, 24,72% și Franck Ribery 23,36%.

Antrenorul anului este Jupp Heynckes

Așa arată echipa anului 2013: Neuer – Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves – Iniesta, Xavi, Ribery – Ronaldo, Ibrahimovici, Messi

Și Zlatan Ibrahimovic a câștigat trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol:

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

 1. Eu as fi fost pentru Ribery. Din punct de vedere al regulamentului de acordare, el ar fi trebuit sa castige.
  Ponderea palmaresului obtinut intr-un an competional joaca un rol mai mare decat golurile date sau frumuseatea si eleganta jocului. Si chiar mai mare decat rolul jucatorului in echipa sa.
  Unde mai pui ca daca echipa nu a castigat nimic, rolul jucatorului genial, nu putea fi chiar atat de mare, nu-i asa?
  Iar pentru goluri marcate, exista titlul gheata de aur.

  Dar pentru ca totul e subiectiv in fotbal, a castigat Ronaldo, urmat de Messi, care l-a intrecut chiar si pe Ribery:))
  De ce? Pentru ca sunt mai iubiti si pentru ca fotbalul spaniol este cel mai mediatizat in toata lumea.

  Reply

Leave a Comment.