Doamne, dă-i minte!

CAMPUS TEOLOGIC – INAUGURARE – CLUJ(foto mediafax)

În urmă cu o săptămână, un tir s-a răsturnat în judeţul Dolj. Tirul era încărcat cu bere şi se deplasa de la Timişoara spre Bucureşti. Şoferul le-a cerut ajutorul localnicilor pentru a recupera din încărcătura răsturnată. Localnicii au fugit peste câmp cu sticlele de bere, ba chiar şi-au adus maşinile personale pentru a fura mai multe.

Acuzaţi de furt calificat, localnicii au declarat că au luat berea pentru a avea ce bea de Sfânta Marie.
Au rămas mai puţin de două ore până la isprăvirea marii sărbători a Maicii Domnului. Probabil până la ora asta, s-a scăpat deja de “corpul delict”.

Momentul de profundă evlavie naţională se pierde în noapte cu fumuri de mici şi clinchete de peturi rostogolite peste pietrele de râu. S-a terminat şi pelerinajul premierului Ponta, care la o zi după spargerea buboiului cu “recesiunea economică” s-a dus să se închine la TREI mănăstiri. Două în Suceava şi una la Cluj.

Dacă la Victor Ponta ne-am obişnuit demult cu supradozele de penibil, astăzi întreaga clasă politică a ţinut morţis să-i calce pe urme. Mai aveau puţin şi jonglau cu tămâie încinsă, în timp ce îngurgitau crucifixe aurite.
Nu cred că există alt loc blestemat în lume, în care politicienii să batjocorească cu aşa patos religia predominantă a statului pe care “îl slujesc”.
Şi totul cu acceptul şi încurajările bisericii.

În urmă cu 3 ani, tot în judeţul Dolj, peste 100 de localnici au furat băuturile dintr-un tir răsturnat.

Poate alaiul de preasfinţiţi si preafericţi ar trebui să facă mai multe vizite în Dolj. Chiar şi cu ocazia viitorului Congres Naţional PSD găzduit în Craiova. În loc să ronţăie ciolane cot la cot cu politicienii, şi-ar putea face timp să le explice doljenilor de ce nu e bine. De ce nu e bine să furi bere cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

5 Comments

  1. Nu gandesti ca un crestin, domne. Soferul tirului era mai mult ca sigur un pacatos nenorocit, iar Divinitatea la pedepsit prin acel accident. Satenii, cand au vazut toata berea aia intinsa pe camp, bineinteles ca au luat-o ca pe o binecuvantare de la Maica Domnului si au luat-o acasa pentru a-si potoli gatlejurile indelung prihanite de arsita micilor si a cefelor de porc. Amin.

    Reply
  2. Micii si berea au ajuns ca BMW-ul. Sunt foarte bune, extrem de bune, dar au ajuns simbol de cocalareala si manelism.

    Pacat, mare pacat.

    Reply

Leave a Comment.