Comportamente porcine

2117512283_87539e6209_zDupă ce a ratat de puţin funcţia de preşedinte al României, Vadim Tudor a început să o ia pe panta lină dar sigură a declinului. Nu mai are lăudători, nu mai are partid, dar are procese. Tot mai multe şi mai felurite. De curând si-a adăugat la colecţie un „penal” pentru fals şi uz de fals plus pretenţia de un milion de euro a selecţionerului Victor Piţurcă. Pentru asta

„Am obosit de cînd tot scriu despre acest Piţurcă. Urît ca dracul, negru şi la faţă, şi la inimă, acest puradel nelegiuit al mahalalelor ţigăneşti a ajuns (şi încă se menţine) în prim-planul vieţii unei societăţi. Cît de nenorocit poţi să fii ca să-ţi petreci adolescenţa şi tinereţea scuipînd în palmă şi „bărbierind“ două pătrăţele de os, implorîndu-l pe diavol să-ţi dea ceva mai mult noroc decît un alt parlagiu? Lipsa de caracter şi de valoare umană a acestui cocalar se vede în modul infect în care el se comportă cu propriul său copil, şi, implicit, cu mama acestuia” (citat din Tribun)

Pe această cale, vreau să îl rog pe d-l Piţurcă să mergă până la capăt. Ce a scris Vadim în ziarul personal e mai puţin important. Doar e Vadim. Dar există la B1 Tv un personaj exotic care l-a înjurat pe d-l Piţurcă la televizor, în direct, în repetate rânduri. Nu voi reproduce acele înjurături pentru că mi-e ruşine de cititorii site-ului. Ca să aveţi totuşi un termen de comparaţie, delirul lui Vadim a fost un eufemism. Înjurăturile rostite în direct la B1 Tv sunt explicite, fără metafore şi ocolişuri.

Personajul exotic nu este la prima ispravă, acum câteva luni scuipând spre cameră posibilii telespectatori ai Antenei 3. Este celebrul grăitor al lemelor “Nu există femei culte”, “Toţi copiii români sunt urâţi”, “Româncele au feţe de curve”. Acest Balzac ce poartă Pământul pe umeri. De la el a învăţat şi Atlas schema.

Că în România CNA-ul este ocupat cu Solitaire şi Angry Birds ştim deja. Dar măcar dumneavoastră, d-le Piţurcă, daţi-l în judecată! Mai contează un proces în plus la câte aveţi? Puneţi-i scrofangiului belciug.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.