Cel mai plicticos poet

18440720Atunci când chintesenţa pulsaţiilor lirice s-a lovit de culmi exhaustive, iar privighetoarea slovelor a amuţit, când îngerii sihaştri pupau frunţi de nălucă, apăru Tucă. Marius Tucă. Şi îşi lansă prima carte de poezie: „Am să te iubesc până la sfârşitul lumii”.

Jurnalistul Tucă l-a prezentat pe poetul Tucă: „Cauţi prin tine şi dacă găseşti suficiente emoţii care să se transforme în poezie şi apoi într-o carte este ok, nu este nimic programat”. Clar. Atunci când simţi urletul de geniu bolborocindu-ţi printre măruntaie, trebuie să-l scuipi afară. Şi continuă la fel de modest: “Eu sunt poezie şi mă transform în carte. Tot de poezie.” Dacă nici Tucă nu e poezie, atunci cine? Sunt răutăcios şi habar nu am despre ce vorbesc, stiu. Hai să vă prezint totuşi un foarte scurt fragment din opera tucăiană.

Te iubesc,

Indiferent de când, cum, de ce

Te iubesc,

Chiar dacă, poate că, pentru că,

Te iubesc,

Tocmai, îndeosebi, într-un fel,

Te iubesc,

Fiindcă, şi, oricum,

Te iubesc,

Unde, care, ca şi când,

Te iubesc,

Cine, ce, deoarece,

Te iubesc,

Pe care, pe cine, pe tine,

Te iubesc.

 

 

Cum ziceam: Dacă nici Tucă nu e poezie, atunci cine?

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

8 Comments

 1. Au fost invitati Maia Morgenstern, Horatiu Malaele si Ion Caramitru. Si au recitat poezii din cartea lui Tuca 🙂
  Nu as spune ca se face de ras. Pana la urma, poezia e ceva subiectiv. Poate unora li se pare genial ce scrie Tuca. Dar sunt convins ca fara toti laudatorii astia care au crescut in jurul lui ca ciupercile, si-ar fi vazut de meseria care l-a consacrat. Alti laudatori, nu ma refer la cei 3 de sus.

  Reply
  • In anumite cercuri Tuca se va face de ras cu poeziile lui.
   Si un copil de clasa a 2-a scrie versuri mai emotionante si mai profunde, cel putin comporativ cu mostra oferita de tine…:-)

  • Sa stii ca nu am ales-o pe cea mai putin inspirata. In stilul asta sunt toate 🙂 Si asta a fost aleasa ca fragment de prezentare, deci e cel mai stralucit bec din candelabru.
   Acum observ o chestie… Daca inlocuiesti peste tot “Te iubesc” cu “M-am cacat”, zici ca e scrisa de Freigedank. Iar finalul devine sublim, nu lipsit de sens ca acum :))

Leave a Comment.