Ce se schimbă de mâine

– PSD&ALDE nu vor mai avea credibilitate când etalează fălnicia mitingului organizat de partid pentru partid. S-a văzut astăzi cum arată un protest sănătos, apolitic, franc.

– PSD&ALDE vor regândi campania de pomeni pentru popor. Vor încerca în continuare să îmbie pomanagii, dar fără emfază. S-au convins că efectele sunt minime, iar banii băgați în dublări, triplări, prime, vacanțe sunt orz irosit pe gâște. Asta nu înseamnă că banii se vor redirecționa spre investiții – pentru asta trebuie muncă și pricepere. De unde nu-i doar nebunii cer.

– Cei care încă erau nelămuriți s-au convins (sper) astăzi: PSD la putere înseamnă TOT. Resursele umane aflate în organigrama statului le aparțin în totalitate. Ministerele, primarii, jandarmii, poliția, metrouri, trenuri, autobuze – TOT! Statul sunt Ei, iar nemulțumiții (protestatarii din Piață) n-au decât să înghită în sec. Sau gaze lacrimogene.

În rest, aceleași energii emanate și la precedentele proteste, aceleași tabere. Mobilizare pe facebook, dar și multă dezinformare. Mobilizare și la televiziunile de partid, cu bonusuri de mârșăvie pentru slugile abitir îmbuibate.
Mai mulți protestatari violenți în piață, dovadă că galeriile de fotbal și ruptcuriștii fără ocupație au avut mai mult timp pentru dospirea dobitociei.

Cu ocazia asta s-a văzut și incompetența instituțiilor obediente. Jandarmii aduși cu toptanul par niște ghiorlani selectați aleatoriu de la campionatul tablagiilor. Atât de penibili încât și-au pierdut armele în timpul protestului! Aceeași deșertăciune definește toate instituțiile statului, dar nu toate au ocazia să bage capul în poză.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. La cum se prezinta lucrurile, fiecare tabara trage concluzii diferite, dupa evenimentele de ieri. Prin urmare, nu se va schimba absolut nimic.

    Reply
    • Iar taberele sunt clare și omogene: PSD vs anti-PSD. Din păcate, protestul are aceeași miză: anti-PSD vrea să înlăture PSD. Nu mai este un protest împotriva abuzurilor din justiție, un protest împotriva derapajelor nedemocratice ale puterii. Singura miză este “jos PSD!”. Ori cu asta nu sunt de acord. Să o facem corect, la alegeri, nu golănește, în stradă. Dacă singura dorință este “jos PSD!”, să mai protesteze și alții. Eventual ăia care au votat PSD și sunt nemulțumiți. Sau ăia care nu s-au dus la vot.

Leave a Comment.