Borfaşii României au fost iertaţi

justitieAstăzi George Copos a fost eliberat din închisoare. A stat 400 de zile din cele 1340 la care a fost condamnat. A fost precedat într-ale eliberării de amicul Gigi, vinerea trecută. Gigi Gheorghe Becali a ispăşti tot aproximativ o treime din pedeapsă, timp în care a publicat două cărţi şi l-a redescoperit pe Hristos.

Acum, să o spunem pe-a dreaptă, Gheorghe Copos a părut întotdeauna mai înclinat spre litere decât Gheorghe Becali. Un fel de savarina bate caşul. Nu este o mare surpriză faptul că Savarină Copos a publicat 5 (CINCI) cărţi în cele 400 de zile. (n.r. Hary, ăsta e bun de racolat la editură. Ne dublează numărul de volume până la final de an)

Conform propriilor declaraţii, d-l Copos nu doar a scris. A făcut şi două luni de tâmplărie. A traforat Podul Grant într-o sticlă de şampanie. Şi a citit în cele 399 de nopţi mai mult decât în tot restul vieţii (din nou, conform propriilor declaraţii)

Felicitări artistului şi eruditului Copos! Sunt puţini membri ai Uniunii Scriitorilor care au 5 cărţi publicate. Mă sperie puţin gândul că urmaşii mei vor da bacul din Copos şi Becali, dar na…suntem o lume în veşnică tranziţie.

Cu tot respectul pentru Gheorghe Cum laude Copos, dar nu pot fi de acord cu declaraţia dânsului post-încarcerare:

“Vreau să cred că trăiesc într-un stat de drept. Sînt foarte îngrijorat de copilașii mei, care nu mai vor să rămînă în România”
“E păcat că am făcut închisoare avînd în vedere că am creat multe locuri de muncă și am adus foarte mulți bani acestei țări”

D-l Copos a atacat aici un subiect sensibil tinerei generaţii, din care şi eu fac parte. Într-adevăr, foarte mulţi copilaşi vor să-şi ia lumea în cap, să dea bir cu fugiţii şi să se lepede de România mai abitir ca de Satan. Dar domnule Gheorghe Copos, cu tot respectul, dumneavoastră şi alţi respectabili pungaşi sunteţi principalii vinovaţi pentru asta.

Iar în legătură cu locurile de muncă şi banii aduşi ţării, hai să nu fim bostani. Dumneavoastră, la fel ca mulţi alţii, nu aţi fost condamnat pentru locurile de muncă. Şi nici pentru taxele plătite statului. Aţi fost condamnat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Legile actuale mi se par prea blânde. Găsesc exagerată bunăvoinţa justiţiei de a elibera marii borfaşi ai ţării, după doar o treime din pedeapsă. E totuşi încurajator faptul că milostenia se aplică doar celor care plătesc prejudiciul calculat. Da, ambii cărturari, Becali şi Copos, au achitat prejudiciul cauzat statului.

Din efervescenta propagandă Voiculesciană, înţeleg că şi regele varan ar pofti la binecuvântarea sfintei treimi din pedeapsă. Doar că în cazul reptilianului, prejudiciul a fost calculat la 60 de milioane de euro. Pe scurt, d-l Voiculescu a furat nişte terenuri pe care le-a folosit foarte mulţi ani. Justiţia a stabilit paguba provocată statului la 60 mil.

Corifeii gornişti ai reptilianului urlă din rărunchi la tv că statul trebuie să îşi ia terenurile înapoi, nu să ceară bani. “A furat nişte teren. Păi puteţi să-l luaţi, bre! Oricum e de rahat terenul şi nici nu ne mai trebuie.”
Iar cei foarte mulţi ani în care terenul a fost ilicit folosit, dă-i dreq!

Noroc că de ceva timp, nu de mult, poporul român a început să se scuture de prostie. Manipulările pentru cretini rămân doar manipulări. Pentru tot mai puţinii cretini. Şi, într-un final orgastic, se va face dreptate!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. ”Manipulările pentru cretini rămân doar manipulări. Pentru tot mai puţinii cretini. Şi, într-un final orgastic, se va face dreptate!”
    Poate n-ai observat cate microfoane erau in jurul lui copos, parca era martir, nu ultimul nenorocit; revin la articolul cu televiziunea toxica,cred ca imi anulez abonamentul la cablu.

    Reply
  2. Eu nu m-am putut uita la stiri in seara asta, din cauza lui Basescu, nici macar la Digi24. Nu inteleg care e ideea, de ce toate posturile il baga in seama?
    Asta ar trebui lasat sa latre in spamul redactiilor de stiri, nu sa i se acorde atata atentie. De rahat.

    Reply

Leave a Comment.