Alocuţiunea sfătosului de pe facebook

Ieri am postat pe site o scurtă fabulă. O găsiţi puţin mai jos, cea despre Leul Băsescu şi rozătoarele Colţea şi Codrula. Nu ştiu cât de reuşită a fost, probabil nu atât de amuzantă pe cât aş fi crezut. Au fost totuşi persoane care au apreciat fabula pe pagina noastră de facebook. Nimic spectaculos, câteva hahaha-uri răzleţe, câteva like-uri, na, un articolaş simpluţ. Ţi-a plăcut, bine. Nu ţi-a plăcut, mergi mai departe. Sau nu.

facebook

Acesta este facebook-ul. Fabuloasa agoră virtuală în care specia umană nu cunoaşte limite. Mă întreb acum, fără să vreau, dar nici de abţinut nu pot: Dacă plăpândul nepoţel este traumatizat de un desen cu un leu şi o veveriţă, oare cum rezistă lângă sfătosul bunic?

E bine totuşi că există şi astfel de comentatori. Mă ajută să văd lumea altfel. Acum realizez că online-ul este un mediu extrem de nociv. Şi asta din cauza fabulelor şi a desenelor cu animale excitate.

PS: Domnul Andronie este absolvent al Academiei Navale din Constanţa. Posibil să se fi învolburat şi din prea multă dragoste faţă de dom’ căpitan Băsescu.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. De la balconul unde locuiam odata se putea observa foarte bine procedeul atragerii naivilor la jocul de „alba-neagra”.Din ce era formata echipa:cel care manevra cele 3 cartonase,vreo 4-5 „spectatori”, cam 2-3 ”jucatori neatenti”( care puteau castiga usor daca aveau macar pe jumatate din spiritul de observatie sau inteligenta ta, naivul de pe margine.
    Normal ca odata cu disparitia(arestarea,relocarea) celui care ”face cartile” au plecat acasa si cei 6–8 platiti sa stea pe margine.Pentru un timp, din inertie, mai trecea pe acolo doar ”inteligentul”, ”finul observator” dornic sa-si recupereze alocatia copiilor pierduta dintr-un ”ghinion inexplicabil”.
    Acesti pseudo-postaci sunt vinovati de un singur lucru: prostie.Odata cu taierea platilor, baietii din echipa s-au reorientat pe o alta sursa de venit. Au ramas cateva oi ratacite, care-au facut munca voluntara.

    Reply

Leave a Comment.