Linia fină dintre indignare şi idioţenie

Am primit pe pagina de facebook Reacţii.ro următorul mesaj:

zmenta1

Avea ataşat link

Cum nu este prima dată când văd mesaje furibunde la adresa lui Raed Arafat, am zis să cunosc mai bine şi expeditorii – poate reuşesc să identific un şablon. Intru pe pagina de facebook a domnişoarei şi văd asta:

zmenta

El este vloggerul Zmentă. Face un fel de divertisment pentru tineri (spre binele nostru, sper că tineri sub 14 ani). Mai nou, s-a decis să fie şi revoluţionar, la o zi după ce îşi exprima durerea în coccis faţă de victimele accidentului. Găsiţi mai multe detalii despre Zmintit în alte locuri, simt o jenă să-i urc toate mizeriile pe site-ul ăsta.

Indignarea, revolta, ura sunt trăiri legitime în astfel de cazuri. Societatea a fiert, zeci de mii au ieşit în stradă pentru a-şi striga nemulţumirile sau pentru a-şi exprima solidaritatea. Este în regulă să fim revoltaţi, să ne manifestăm mai efervescent sub influenţa valului de energii. Dar totuşi, trecerea peste un anumit prag al prostiei nu poate fi scuzată, indiferent ce.

Raed Arafat, fondatorul SMURD, cel care a încercat primul să ne scoată Serviciul de Urgenţă din primitivism, trebuie hulit! Omul a făcut ceva concret, salutar, onorabil pentru poporul nostru de bezmetici. Hai să-i aruncăm cât mai multe pietre în cap pentru că şi-a permis aşa aroganță.

Vloggerul Zmenta în schimb… Ăsta trebuie pupat în fund pentru că înjură birjărește lângă drapel.

***

Seara trecută îmi explica un taximetrist ce i-a povestit un prieten, care cunoaşte pe cineva cu acces la informaţii sigure dar tăinuite. Şi, printre altele, focul din club nu a fost un accident. Îmi explica înfoiat de aroganţă cum sunt nişte prostovani şi nişte naivi ăştia care protestează. Pentru că oricum sunt prea mici şi nu vor schimba nimic. Totul a fost plănuit, premeditat. Au băgat serviciile nişte petarde în bureţii din club. Şi de fapt de acolo a pornit incendiul. Ca să-i dea jos pe Ponta şi pe Oprea. Ele, serviciile.

Facebook-ul este plin de asemenea emanaţii purulente. Au zeci de mii, unele sute de mii de like, share. Chiar eram curios să-l văd pe un din ăsta şi pe viu, să văd cum arată prostia în formă pură. Bine că m-am urcat în taxi.

Dacă vrem într-adevăr o schimbare, trebuie să realizăm că nu sunt suficienţi manifestanţii din stradă. Nu este suficient Iohannis, nu este suficient Arafat, nu sunt suficienţi medicii care se luptă eroic pentru salvarea vieţilor. Cu toţii trebuie protejaţi de noi. Să-i protejăm de propria noastră prostie.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. “Nu este suficient Iohannis, nu este suficient Arafat, nu sunt suficienţi medicii care se luptă eroic pentru salvarea vieţilor. Cu toţii trebuie protejaţi de noi. Să-i protejăm de propria noastră prostie.”

    Exact. Aceasta este drama din ultimele 3 zile. Peste tot in online, vad numai frica, teama si prostie pura. Numai conspiratii, grupari oculte, papusari care dirijeaza evenimentele, Soros care conduce Romania, Iohannis marioneta serviciilor straine, Arafat care abuzeaza de responsabilitatile lui samd.

    Reply

Leave a Comment.