O propunere pentru Bucureşti

parcare

S-au revoltat foarte mulţi bucureşteni pentru că pompierii au ajuns prea târziu. Nasol. În cazul unui viitor incendiu, vor ajunge la fel. Cluburile din Bucureşti nu sunt construite la bulevard. Majoritatea sunt pitite pe tot felul de alei şi străduţe înguste. Şi, cel mai important, sunt blocate de maşini parcate ilegal!

Toate trotuarele şi străduţele s-au transformat în parcări improvizate. Ne facem că plouă de fiecare dată în legătură cu problema asta. În schimb, suntem revoltaţi – Leneşii ăia de pompieri!
Ce-ar fi să nu mai încălcăm legea cu nesimţire? Nu ai loc de parcare, laşi maşina acasă, nu o cocoţi unde ţi se pare că ar avea loc, descurcăreţule.
Revoltatule!

Nu ai loc de parcare nici măcar acasă? Asta este, nu îţi mai cumperi maşină. Hopa, sus, pe bicicletă!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Exact, ardelenii nu fac exceptie si nici ceilalti romani. Astia suntem. Stim sa ne plangem si sa ne revoltam, dar cand e vorba sa respectam ceva, orice, mergem pe “las-o ba ca merge asa”

    Reply
    • Tocmai de-asta am venit cu propunerea. Nu ai loc destinat parcării, nu parchezi. Foarte puţini şoferi vor achiesa benevol. De asta trebuie să se implice administratia locală şi poliţia rutieră. Amenzi usturătoare pentru TOŢI cei care parchează aiurea. Să vezi cum, în 2-3 luni, se aeriseşte traficul din Bucureşti. S-ar putea chiar să strângem bani şi pentru câteva parcări supraetajate.

Leave a Comment.