Balivernele lui Florin Nicolae Jianu, ministru de Ponta

V-am povestit acum ceva vreme despre groapa de gunoi plasata în munte chiar pe europeana ce străbate Bucovina și o unește de Ardeal, adică exact pe drumul pe care circulă turiștii.

Nu exagerez – groapa de gunoi este exact în europeană și-o poți admira când te duci la Vatra Dornei dinspre Câmpulung Moldovenesc. Mai jos ministrul delegat Florin Nicolae Jianu (printre altele și pe turism) e întrebat ce părere are dumnealui despre plasarea unei imense gropi de gunoi chiar în inima turismului din nordul țării.

Două concluzii se trag de la sine urmărind răspunsul doct al respectivului:

1. domnul ministru habar nu are despre ce e vorba

2. asta nu îl împedică să răspundă pe larg presupunând că reporterul a pus o întrebare metaforică și că groapa de gunoi se referă de fapt la niște lucrări ceva, infrastructură sau modernizare. Ba e și destul de sigur pe el ca să se enerveze la insistența reporterului…

Eu, spre deosebire de mai toți bucovinenii care au văzut clipul, nu sunt indignat de faptul că ministrul nu știe despre ce e vorba. Am renunțat de mult să am așteptări de profesionism de la persoanele numite politic, indiferent de funcție, iar groapa în sine, chiar dacă a făcut subiect de dezbatere atât la posturi de televiziune cât și în cotidiene naționale, nu este totuși ceva definitoriu pentru turismul românesc.

Mă întristează însă alte aspecte:

1. Că domnul nu are o echipă decentă, nu poți să le știi tu pe toate dar să ai oameni care-ți punctează unde-s punctele sensibile poți să ai (iar dacă un subiect a atras prin absurditatea lui interesul presei centrale e alarmant că nu ți-a băgat echipa sub nas, măcar așa la o cafea, problema).

2. Că reporterul în loc să reformuleze întrebarea indicând ministrului care e baiul a continuat să insiste aiurea, fără să câștige altceva. Pe mine m-ar fi interesat un răspuns care să vină chiar pe problemă sau măcar o privire tâmpă a ministrului când ar fi realizat că reporterul chiar vorbește despre o groapă de gunoi la propriu.

Cât de greu era să zică: domnule ministru nu m-am exprimat metaforic, când zic groapă de gunoi mă refer la groapa de gunoi ce se construiește cu fonduri europene exact pe europeană turistică între Vatra Dornei (că toată lumea a auzit de Dorna) și Câmpulung Moldovenesc.

În loc de asta omul nu a înțeles că ministrul e pe dinafară și a continuat să bată-n piatră seacă doar doar o da de apă.

Amatorism deci și din partea echipei de guvernare și din partea jurnaliștilor, cam trist. Dacă poziția jurnalistului e scuzabilă, cred că pur și simplu nu i-a venit să creadă că cel din fața lui nu știe despre ce e vorba, cea a ministrului e grețoasă.

Nu pentru că nu a știut ci pentru că în loc să întrebe el – la ce vă referiți? (o mutare bună și dacă era vorba despre niște lucrări așa cum a presupus ministrul căci putea să continue cu – a când spuneți gunoi la asta vă referiți la lucrări care să dezvolte zona, nu? mă scuzați că nu am înțeles) a preferat să vorbească fără să știe despre ce.

Asta mi-l arată nu numai drept prost informat, diletant dar și superficial și cu discurs de fațadă, altă funcție ocupată de măscărici.

Uite și cum e cu groapa de gunoi:

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

1 Comments

  1. Indiferent din ce perspectiva o privim, ministrul a dat dovada de lipsa de intelegere si respect pentru si fata de problema.
    Nu poti sa incerci sa justifici o groapa de gunoi intro zona de interes turistic, indiferent de ce natura ar fi ea.

    Reply

Leave a Comment.