Să o cunoaştem pe Andreea Mitu

andreea mituAndreea Mitu, 23 de ani, 1,75 metri, jucătoare de tenis.
Treceri în revistă:
“Andreea Mitu are mintea Simonei de anul trecut” (Cristian Tudor Popescu)
“Nu ştiu cine este Andreea Mitu” (Ilie Năstase)
“Felicitări, gogoşico!” (comentator gsp.ro)

La Roland Garros 2015, Mitu a reuşit performanţa să îi fure prima pagină Simonei Halep. Meritat. A jucat în optimile de finală, spre deosebire de compatrioata ce încă ocupă locul 3 WTA. Prin această performanţă am aflat şi noi, împreună cu Ilie Năstase, că pe Andreea Mitu o mai cheamă şi Cristina. Şi este cu 5 zile mai bătrână decât Halep.

Cristina-Andreea Mitu nu pare o persoană timidă. Imediat după performanţa de la Roland Garros, a răsfăţat cu interviuri presa, brusc foarte interesată, şi publicul, încă prietenos. Ne-a spus că suprafaţa preferată este zgura şi turneul preferat Wimbledon-ul. Ciudată combinaţie. Atunci când se va turna zgură peste iarba londoneză, cu siguranţă Mitu va fi printre favoritele turneului.

Andreea nu are prieten, uneori pictează şi se relaxează practicând shopping-ul. Consideră mersul în club ca fiind ” cel mai bun lucru de făcut în România”.
Nu voi înţelege vreodată efectul miraculos pe care shopping-ul îl poate avea. În cazul meu este fix pe dos: mă epuizează până la cearcăne, ameţeli şi greaţă.

În rest, felicitări Andreei pentru pasiunile simple şi pentru sinceritate! Rar mai găseşti aşa ceva la o tânără vedetă. Îmi amintesc de Adrian Mutu; pe vremea când avea vârsta Andreei, ne-a spus foarte senin că se relaxează citindu-l pe Dostoievski.

Cristina-Andreea Mitu este binevenită şi în malaxorul online-ului românesc. Ne-am plictisit să slobozim săgeţi de noroi doar în Simona Halep. Agora autohtonă merită măcar două jucătoare de top 5 mondial. Pe care să le răsfăţăm cu hiperbolizări tâmpe câteva zile, până ne plictisim de la atâta succes. Iar apoi să le tocăm mărut pentru restul vieţii.
Bravo, fetelor! Suntem mândri de voi!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.