Adevărata Generaţie de Aur

Echipa naţională de handbal feminin sub 18 ani a câştigat Campionatul Mondial!

daniela corban

În finala competiţiei, România a învins Germania cu scorul de 32-21. Până la meciul din finală, handbalistele românce au învins echipele naţionale din Argentina, Uzbekistan, Macedonia, Germania (în grupe cu scorul de 27-25), Croaţia, Olanda şi Muntenegru. Singura partidă în care româncele nu au învins s-a disputat în faza grupelor: 30-30 cu Danemarca.

Dataliul care mă încântă în mod deosebit este legat de oraşul natal, Rm. Vâlcea. Majoritatea junioarelor vin de la Centrul Naţional de Excelenţă din Rm. Vâlcea. Nu îmi place să folosesc limba de lemn emailată kitschos, dar sunt momente când vorbele goale capătă sens.

De exemplu acum, după câştigarea unui campionat mondial. Dacă putem numi “generaţie de aur” o echipă care a jucat un sfert de campionat mondial, iar ruina din Ghencea este “templul fotbalului”, îmi permit să numesc Rm. Vâlcea “templul handbalului”. Şi da, echipa naţională de handbal sub 18 ani este adevărata Generaţie de Aur.

Handbalul vâlcean creşte şi antrenează jucătoare bune. Uneori, cele mai bune din lume.

PS: Lotul campioanelor mondiale antrenate în Rm. Vâlcea: Alexandra Dindiligan, Alina Ilie, Sonia Vasiliu, Maria Roşca,  Lorena Ostase, Daniela Corban.

Da, exact. DANIELA CORBAN.

Aceasta este:

daniela corban 2 .

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. stranie coincidenta…mai ales ca e destul de rar numele asta.
  ma bucur pentru performanta handbalului romanesc, dar ma intristez la gandul ca articolul asta nu va avea nici macar 2% din comentariile celor cand ne luam(chiar si in gluma,simtul umorului fiind direct proportional cu iq-ul) de olteni,moldoveni etc.,in buna traditie romaneasca. astia suntem si nu ar trebui sa ne plangem pentru ca noi suntem singurii vinovati pentru toate relele care ni se intampla.

  Reply
 2. Sa traiasca numele “Corban” :). Adevarul este ca aceste fete s-au pregatit foarte mult si au facut sacrificii mari sa ajunga in campioane. Din experienta familiei mele, nu este usor sa lasi doua copile, Andreea si Daniela Corban, sa plece de acasa de la 13 ani pentru a face performanta in handbal, mai ales ca distanta Galati-Rmn. Valcea este considerabila.

  Reply
  • Îmi imaginez că sacrificiul şi munca au fost ieşite din comun. Dar şi rezultatele pe măsură. Campioană mondială la mai puţin de 18 ani, wow!
   Voi sunteţi 3 surori?

 3. Şi Dindiligan e tot din Galaţi. Se pare că centrul de handbal din Vâlcea adună jucătoare din toată România. Chiar m-ar interesa să aflu de unde provin jucatoarele din grupul vâlcean.

  Reply
  • Pe mine nu ma intereseaza atat de mult orasele de provenienta. Sunt românce din România. Bine ca exista Centrul de Excelenta din Vâlcea care le aduna şi le pregateste la cel mai inalt nivel. Daca ai rabdare sa cauti, probabil gasesti pe net si orasul natal al fiecareia 🙂

Leave a Comment.