Vorbitul la telefon ca hobby

Nu-l înțeleg. Sunt atâtea jmiliarde de lucruri pe care le poți vedea și urmări azi din fotoliu, încât pur și simplu nu pricep de ce ți-ai petrece timpul vorbind despre nimic la telefon.

Îți plac mâțele? Ia de-aici un catralion de pisici pe youtube. Îți plac documentarele despre sconși sau bombe atomice? Ia de-aici niște mii de clipuri/filme/texte despre sconși atomici. Dintotdeauna ai visat să construiești rachete, oale de lut sau flori din hârtie? Pac, cincisprezece mii de tutoriale la un clic. Limbi străine? La fel. Cărți, articole, texte? Infinite. Fotografie? Miliarde de miliarde. Artă? De toate felurile.

Le ai pe toate astea la un buton de telecomandă sau la un clic de mouse și tu, de fiecare dată câdn îți termini treaba, te așezi și… și începi să suni și să vorbești despre absolut nimic. Același nimic care l-ai vorbit și ieri și alaltăieri și care nu îți aduce absolut nimic, decât timp pierdut.

Am calculat un pic timpul ăsta pentru 3 persoane de genul ăsta pe care le știu. A dat o lună jumătate – două pe an pierdute la telefon, vorbind despre lucruri degeaba. Nu vorbesc de discuții de muncă, sau convorbiri odată la ceva timp cu ceva prieteni pe care vrei să-i auzi… ci discuții zilnice cu aceleași persoane despre nimicuri.

Nu pricep. Deloc.

 

PS. plus că sunt convins că în cel mult vreo 20 de ani, o să existe o conexiune directă între vorbitul la telefon în exces și dezvoltarea bolilor de creierași.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

11 Comments

 1. Asta nu e hobby, ci o necesitate.
  Imagineaza-ti ca femeile nu ar mai vorbi la telefon despre nimic. Si ar incepe sa vorbeasca cu tine despre nimic. Zilnic, asa cate doua ore…

  Vei incepe sa pricepi cat de importante sunt si chiar sa apreciezi aceste convorbiri telefonice… despre nimic :))

  Reply
  • și pe bune, ție nu și se pare nimic aiurea în pierdutul a două luni pe an pe vorbit degeaba (fără vreun rezultat constructiv adică – informație/muncă/noutate importantă)?

  • Vlad, tu tot nu ai inteles, nu e nimic perdut si nici degeaba. Dimpotriva.
   Vorbitul femeilor la telefon este foarte constructiv si chiar benefic pentru toata lumea. Pentru femei ca se elibereaza emotional, si pentru noi ca nu trebuie sa ascultam si sa ne incarcam inutil cu nimicuri.

   Pana la urma asta este motivul pentru care traiesc mai mult decat barbatii, ele nu duc in spinare povara informatiei…:))

 2. Atunci eu sunt damnat pe vecie – nevastă-mea nu are îndeletnicirea asta îngrozitor de enervată :)))).

  Nedumerirea mea era legată de găsirea unei alte metode de relaxare, mai ales când ai atâtea opțiuni…

  Reply
  • Nu se pune problema ca nu au destule optiuni de a-si petrece timpul liber, ci ca nu exista alternativa mai buna pentru noi (barbatii), decat vorbitul lor (femeilor) la telefon, facebook etc…:))

Leave a Comment.