Singura soluție: propria evoluție

Arhiepiscopul Teodosie, al Tomisului a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile.

teodosie

S-a întâmplat la câteva ore după reportajul realizat de Carmen Avram: “În numele banului, AMIN!” O producţie spectaculoasă, de mare audienţă, în care au fost prezentate punctual câteva dintre abuzurile Bisericii Ortodoxe Române. Preoţi protejaţi de preaînalţi şi preafericiţi, indiferent de gravitatea faptelor. Preoţi daţi afară din biserică şi ponegriţi de aceiaşi preaînalţi. Toate, decizii subiective, scandaloase, luate după legea lor, a preastăpânilor.

Cum pică din cer uneori coincidenţele astea… Să fie voia Domnului? Dimineaţa următoare, arhiepiscopul Teodosie este acuzat pentru luare de mită. Fabuloasa sumă de 500 euro!
Că DNA-ul este această “attention whore” nesătulă ştiam deja. Unde apare oleacă de crustă pe turta opiniei publice, hop şi ei!
500 de euro şpagă pentru un preot. Sunteţi sănătoşi la cap? Aplicând aceeaşi măsură pentru toată breasla preasfinţiţilor, ar însemna că de mâine ne cântăm singuri la parastas.

Ştiam de asemenea şi că BOR este stat în stat. Ei sunt deasupra plebei, deasupra muritorilor. Abuzurile, corupţia şi furtişagurile preoţimii (în special cei de rang înalt) s-au spart în presă ca nişte bube purulente. De ce sunt preoţii corupţi? Pentru că, n-o să vă vină a crede, sunt oameni, nu progenituri de sfinţi şi sfinte virgine.

Abuzurile BOR depăşesc norma oamenilor de rând din cauza legilor speciale de care beneficiază. Au avut, au şi vor avea protecţie din partea politicului. Parlamentul a ocrotit întotdeauna activităţile BOR, într-o neaoșă combinaţie de “o mână spală pe alta”.
Nu există agent electoral mai eficient decât BOR! Niciun partid nu este într-atât de bine organizat în teritoriu: fiecare comună, cătun, colţ de rai.

Cum spuneam, nu m-au surprins acţiunile DNA, nici sutanele murdare fluturare de presă.
Cu adevărat şocant pentru mine este să văd un specimen ca Gigi Becali făcând turul televiziunilor şi urlând din rărunchi “Minciuuuni! Mâna Dracului! E nevinovat!” Răgea ca un asin turbat în toate microfoanele, apărându-l pe Teodosie.

Îi înţeleg pe politicieni. Le înţeleg strategia, infamia, meschinăria sufletească. O mână spală pe alta.
Dar Becali părea sincer afectat. Becaliotul neamului ar fi mers până pe lumea cealaltă în apărarea lui surdă şi oarbă.

De fiecare dată când îl văd pe specimen, cad într-o depresie nisipoasă. Ca după 29 de ani rătăciţi prin deşert. Realizez că aşa arată un afacerist de succes în lumea mea. Lumea în care am rătăcit 29 de ani.
Lumea în care preoţii sunt cetăţeni de rang superior, presupuşi infailibili. DNA-ul concurează la Miss Popularitate. Iar Becali este cel mai ingenios patron din istoria fotbalului românesc.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. în ţara asta opinia lui Becali e importantă pentru mulţi, prost nu e, e nebun şi poate merge până-n capăt pe diagonală :)). O tot dă înainte cu lucrarea lui Dzeu, voia lui Allah.

  Reply
  • Ciprian,
   Spiritul libertin in societatea moderna, nu trebuie privit ca ceva de sine statator, in sensul ca orice comportament trebuie tolerat si acceptat. Libertatea personala se opreste acolo unde incepe suferinta celuilalt. Aceasta regula comportamentala de origina crestina, care defineste foarte bine spiritul libertin in societatea moderna, nu poate functiona fara un sistem de referinta.

   Problema din punctul de vedere al crestinilor, este ca in societatea moderna de tip occidentala, in special in tarile dezvoltate (SUA, UE), sistemul de referinta principal, nu mai este demult invatatura si dogma crestina. Dogmele au fost inlocuite 100 % de un alt set de reguli, care definesc drepturile fiecarui cetatean: CONSTITUTIA. In societatea moderna, legislatia este setul de reguli la care fiecare cetatean TREBUIE sa adere, daca doreste sa beneficieze de drepturile civile pe care le are.
   Iar legislatia are datoria sa tina cont de aceste drepturi, daca urmareste sa evite discriminarea.

   Tematica libertatii alegerii orientarii sexuale, este una dintre subiectele cele mai fierbinti dezbatute de decenii intregi, tocmai pentru ca legislatia multor tari nu tine cont de spiritul si litera constitutiei in aceasta tematica.

   Fapt este ca libertatea orientarii sexuale este un drept fundamental ancorat in constitutie. In cazul in care in Suedia incestul si necrofilia sunt definite ca orientari sexuale si nu ca boli psihice, cei care se lupta pentru legalizarea lor, au legea de partea lor.
   Prin urmare, atata timp cat incestul si necrofilia sunt definite ca orientari sexuale, ele nu ar trebui interzise si pedepsite de lege, daca se respecta legislatia.

   In spiritul constitutiei si a legilor care protejeaza drepturile cetatenilor minori de orice abuz sexual, incestul si necrofilia ar trebui sa fie legale, in urmatoarele conditii:

   – Partenerii trebuie sa aiba varsta legala (trebuie sa fie adulti)
   – Trebuie sa existe un liber consimtamant intre practicanti

   In cazul necrofiliei acest lucru pare ilar, insa si pentru aceste cazuri exista solutia consintamantului dat in timpul vietii. 🙂

   Oricat de deplasata si cat de dezgustatoare ar fi aceste practici sexuale pentru noi si pentru majoritatea cetatenilor, atata timp cat incestul si necrofilia sunt definite de lege ca orientari sexuale, ele ar trebui sa fie legalizate.

   Singura solutie de a evita legalizarea acestor orientari sexuale ar fi de a le scoate din sfera “normalitatii” comportamentale, si de a le defini (din nou) ca boli psihice.

   In comparatie, pedofilia, care chiar daca ar iesi din sfera bolilor psihice si ar urma sa fie definta ca orientare sexuala, cum se discuta de o vreme in Canada si in alte tari, nu va putea fi legalizata niciodata. Aici discutiile sunt inutile, atata timp cat exista legea protectiei minorilor, care scoate din start pedofilia din sfera legala, chiar daca ar exista un liber consimtamant intre practicanti.

   Apropo, cum sunt definite incestul si necrofilia in Romania?
   Ca boli / tulburari psihice sau ca orientari sexuale? Cine stie sa raspunda?

Leave a Comment.