Se duc norii – jurnal de vacanță pe litoralul românesc

Azi vântul s-a mai potolit, cel puțin dimineață a scăzut sub 200 la oră. Asta înseamnă că am putut merge pe plajă fără să legăm copilul cu sfoară de mijloc, chiar dacă restul de chestii luate cu noi au trebuit ancorate cu pietre…

Fiică-mea, după cum era și de așteptat (că așa e și tac-su), s-a declarat total deranjată de prezența nisipului între degete și a scoicilor pe plajă, de a trebuit s-o șterg pe picioare odată la 3 minute și nu s-a deplasat fără șlapi nici un metru.

Apa mării e rece tare de la furtună așa că a petrecut câteva minute cu colacul în piscină. Bucuria mare au fost de fapt locurile de joacă – ăla interior, cam sărăcuț și cam spart pe finalul de sezon și cel descoperit la hotelul de lângă, care avea de toate, inclusiv supraveghetor.

Tot zic de copil pentru că ăsta micu dictează de fapt cum merge vacanța părinților – ieri a fost un fel de gremlin/godzilla și ne-a terminat și psihic și fizic, azi și-a revenit și am putut și noi simți ceva ce nu am mai simțit de mult – tihnă, relaxare, să îndrăznesc să spun? Odihnă!

Iar de dormitul subsemnatului ce să mai zic? Undeva la 9 ore!!! 9 ore, voi știti de când nu am mai dormit eu 9 ore???  Cred că de când m-am născut :))))

Cu mâncarea? – vă simt întrebând. Este o împinge tava peste drum (când plănuia soția concediul i-am zis clar: Femeie, eu nu merg în vacanță să mă apuc să caut unde se mănâncă mai bun, unde se face aia, unde se face ailaltă – vreau să mă odihnesc, să am totul la nas) unde mâncarea, în afară de faptul că are niște prețuri decente are și gust, ba chiar pare a fi făcută în aceeași zi… dom’le ce chestie.

Pe lângă asta am păpat niște struguri românești (că la noi la Dorna încă nu ajunseseră ăia buni) de mă durea gâtul de la cât de dulci erau. Buuuuuuuuunnnnnnnniiiiiiiiiiiii!

Ce pot să zic, începe să semene a vacanță… ba cică și vremea se face bună, de mâine.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

2 Comments

Leave a Comment.