Şcoala vieţii

0invatamant
01invatamant

În timp ce noi ne învârteam în jurul cozii mestecând vorbe goale pe facebook, alţii, mai eficienţi, au găsit soluţii. Fapte, nu vorbe!

Scump, domne, scump! De banii ăia îi cumperi un plug şi doi boi.

Concluzia: Românul se descurcă. Mai un Budişteanu, mai un 500 de euro; învăţământul funcţionează, mergem înainte.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

 1. La partea cu “geniul”, o teorie (pe care o sustin) spune ca geniul nu e meritul sistemului, ci o consecinta “negativa” a lui. Cam asa au functionat valorile in comunism.

  Reply
  • Da, sustin teoria. Geniile apar preponderent in sisteme educationale nefunctionale. Lipsa de educatie creaza minti libere, independente, adica neantrenate, nedresate si nepuse pe sine intr-o anumit directie.
   Partea interesanta este ca aceste genii (btw, printre care se numara si Vacariu, sic!), nu se pot remarca decat in sistemele functionale, pe care uneori le revolutioneaza. Acasa la ei nu pot iesi in evidenta, sunt ori invizibili, ori un pericol pentru sistemele corupte si primitive, si de multe ori se sting calcati in picioare de gloata celor care nu vad decat mizerie in jurul lor…:))

  • Hary, “sic”-ul ala nu e ce credem noi. Nu e interjectia “síc!”, folosita de exemplu in enuntul asta “Sac, ale mele sunt mai mari!”. In limbajul internaut oficial, “sic” este un fel de intended. Se foloseste pentru a marca o gluma sau o ironie. De exemplu: “Piturca este un geniu al fotbalului (sic)”
   Pana la urma, Vacariu este geniu, ori? Inca nu am apucat sa-i vad lucrarea.

  • Apropo de lucrarea lui Vacariu. Asteapta te rog cartea lui in romana, e in facere la noi la editura.
   Nu merita sa te chinui cu cele in engleza existente, mai ales ca nu sunt corectate, foarte greoaie iar informatia relevanta se gaseste raspindita in mai multe volume.
   Si da, eu asa il vad, un geniu in materie. Unul care are capacitatea de a revolutiona stiinta printro idee filozofica originala. Mai ales dupa ce am avut ocazia sa-l intilnesc personal si dupa multe discutii pe email avute cu el.

 2. Ma rog, poti folosi “sic!” (o expresie latina aproximata prin “chiar asa”) si pentru a marca un citat indirect. Un fel de “e de la ei”. Exemplu: Costel ne-a anuntat ca vrea decat (sic!) sa ne ajute.

  Reply

Leave a Comment.