Salvează trolul carpatin

2879775-internet_trollCercetătorii canadieni – un fel de urmaşi corciţi ai cercetătorilor britanici – au descoperit pericolul trolului de internet. Conform studiului, trolii sunt persoane sadice, machiavelice, adevărate bombe cu ceas gata să explodeze în sânul lăptos al societăţii. Descoperirea ce ar putea salva lumea a fost făcută de cercetătorii Erin Buckels (University of Manitoba), Paul Trapnell (University of Winnipeg) şi Delroy Paulhus (irelevant..).

Trolul de internet, acestă specie extrem de periculoasă, a apărut în urmă cu doar câţiva ani. Pâna la Lord of the Rings nu ştia nici dracu ce e ăla trol. Şi ca orice personaj relativ nou aruncat în jungla urbană (palpabilă sau virtuală) trolul de internet are nevoie de apărare. Are nevoie de avocat, impresar şi specialist în PR.

În primul rând, acuzele aduse de cercetătorii canadieni sunt gratuite, fără probe concludente sau bazate doar pe dovezi conjuncturale. La fel şi eu pot afirma despre cercetătorii canadieni şi despre psihologi în general că sunt nişte pseudo-specialişti. Nişte vraci cu haină nouă de secol XXI, care au intrat în breasla oamenilor de ştiinţă propulsaţi mai degrabă de propagandă decât de rezultate concrete în folosul societăţii.

În al doilea rând, trolul este un element de echilibru în ecosistemul internaut. Vânarea iresponsabilă a trolilor poate avea consecinţe catastrofale în online. Şi cum trolii de calitate superioară au devenit din ce în ce mai rari, aş propune chiar o lege de protejare a speciei. Vă provoc să vă imaginaţi lumea în care trăiţi, fără troli. Vă provoc!

Sute de site-uri şi bloguleţe despre nimic, femei filozofând despre rujuri şi geluri de duş, fără să le ia cineva gentuţele în vârf de…pişcot. Bărbaţi specialişti în auto, lăsaţi liberi să abereze despre performanţele motorului V8, din perspectiva unuia care îşi achită lunar rata la Pegas.

Scufiţe virgine care alungă lupii imaginari ce salivează la virginitatea lor (la fel de imaginară) şi lupi curajoşi care înjură scufiţe, fără să le tragă periodic vânătorul câteva alice în fund.

Monumente de aroganţă şi suficienţă care înoată oceane, umăr la umăr cu Poseidon, fără să le şoptească cineva că, de fapt, înoată singuri într-un lighean cu rahat. Şi, în general, multă plictiseală. Un cazan mare de ciorbă din zoaie şi lături, fără condimente.

Apocalipsa nu vine de la mayaşi, de la vikingi sau de la Baba Vanga. Sfârşitul lumii pe care o ştim va veni odată cu dispariţia ultimului trol.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

7 Comments

  1. Băi, deci nu se poate! Am călcat cumva pe bec? De ce sunt în moderare? :))) Este prima dată când intru în moderare!!! Oare faptul că am scris Freigedank e de vină? :)))

    Reply
  2. Ba sa-mi bag aia o jignire pt. noi. Da’ ce dracu’? A aflat si taranul din mijlocul Carpatilor ce e ala Troll! Cine ne-a tradat? Si 1 la mana Troll Carpatin se scrie cu litera mare, bai, analfabetule! NIMIC NU ESTE ADEVARAT IN TEXTUL SCRIS DE DANI! TROLLI DEVIN DIN CE IN CE MAI MARI! Si sa nu ii salvati DEVENITI unii! Si nu asta e poza pt. troll!

    Reply

Leave a Comment.