Să moară cu doctrina partidului în suflet!

ceausescu2„Trebuite să punem în secţiile de votare oameni integri, să moară cu doctrina partidului în suflet”
„Localitatea noastră trebuie să fie roşie! Trebuie să aibă culoarea vieţii, culoarea sângelui!”

Asta s-a întâmplat la mine, în Vâlcea, la şedinţa PSD. În anul de greaţă 2014:

Ascultându-i, ai impresia că auzi nişte voci venite din lumea celor apuşi. Ecouri rătăcite printre catacombe, ce s-au eliberat după decenii de chin, atunci când s-a crăpat lespedea.

Cam aşa arată comunismul la nivel local. La nivel naţional, cancerul slugărniciei scârbavnice trece într-un stagiu superior, posibil terminal. La nivel naţional, TOATE exit-poll-urile au minţit cu 5 procente în favoarea alianţei comuniste. Este pentru prima dată din 1990 când se întâmplă asta. De ce? Pentru ca membrii partidului mamă să poată valsa în ghirlande aurite la televiziunile patronate de liderii alianţei PSD-PC.

În anul de greaţă 2014, alegerile se câştigă exclusiv la televizor. În mod cert, Ponta nu ar fi avut pipota la fel de umflată seara trecută, dacă exit-poll-urile comunicau scorul corect: 37,2%. Un scor de sub 40 ar fi părut o slăbiciune în ochii electoratului, i-ar fi scârţâit cununa de pe cap exact în noaptea nunţii.

Cam aşa arată „politica de stânga” la 24 de ani de când 12 milioane de români s-au dus să-l voteze pe Ion Iliescu.
Cea de dreapta, probabil la fel de ticăloasă, momentan bălteşte în lentoare şi prostie.

Dar aveţi dreptate. Nu m-am dus să pun ştampila pe niciun scârnav dintr-ăştia pentru că sunt hipstăr.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

13 Comments

 1. Bai cred ca au incercat sa ii forteze o demisie lui Antonescu. Dar n-a mers. Iar asta cu sectiile o au toti. Au impresia ca sunt furati in sectii, ca ia spaga toata comisia. Sunt paraleli cu lumea si rupti de realitate.

  Reply
 2. Mesajul este intr-adevar din alta epoca. Surprinzator este insa ca multi dintre cei care il poarta nu sunt atat de vechi. S-au mai schimbat de 24 de ani incoace, dar poarta acelasi mesaj. Si mai grav inca, se pare ca prinde.

  Reply
 3. :))) am ras cu lacrimi… mai lipsea doar adresarea clasica, cu dragi tovarasi si prieteni…:)))

  “…ne trebuie oameni de calitate, cu telefoane mobile incarcate, care sa reziste 24 de ore… daca nu-si permite financiar cineva sa aibe incarcator la telefon… va spun eu, nu facem nimic…!!!”

  Reply
 4. Am trei mere și trei pere, care sunt așezate așa: un măr, o pară, un măr, o pară, un măr, o pară. Care este cuvântul în dulcele nostru grai românesc care definește, care simbolizează această ordine? Că să-mi bag ceva-n el de lapsus, mă chinuie de o juma´ de oră. Știu sigur că există un cuvânt pentru modul ăsta de așezare al lucrurilor.

  Reply

Leave a Comment.