Atom Ant

Simona-Halep si AntÎn urmă cu vreo 2 luni, eram înhămat lângă Vlad la o plimbare din asta relaxantă. 7-8 ore, în continuu cu Loganul, ceva în stilul ăsta. Şi în tentativa mea eroică de a-i ţine de urât, nu care cumva să-l răpească Moş Ene, am început să-i povestesc diverse. Inevitabil, ca în orice discuţie purtată între doi patrioţi pasionaţi de sport, a venit vorba de Halep. I-am zis atunci foarte convins, şi îmi e martor:

“Mă, ştii care e combinaţie tare la pariuri?”

“Ă?”

“Da, mă. Combinaţia a mai tare. După ce iese Halep dintr-un turneu mai mare, aştepţi să se înscrie la următorul, mai mic. Şi pariezi împotriva ei din primul tur. E mare favorită; are adversara cota 6-7 la victorie. Chiar mai mult.

Dacă trece de primul, pariezi împotriva ei în al doilea. Pe urmă îl al treilea. În toate meciurile astea e favorită şi sigur, sigur nu trece de al treilea meci. E treabă verificată”

Am avut revelaţia în urmă cu 2 luni. De atunci, Halep mi-a dat dreptate de 3 ori. Cel mai recent ieri, când a fost eliminată în primul tur la New Haven. Un turneu la care era favorita numărul 1 şi deţinătoarea trofeului.

De ce se întâmplă dubioşenii din astea? Pentru că Halep nu ştie să ia pauză. La trei zile după ce te-a istovit Sharapova în cel mai crunt mod, tu participi la un nou turneu?! De ce ai face aşa ceva?

Acesta pare să fie un stil de viaţă pentru Halep, nu o strategie dichisită de antrenori. Ea este furnicuţa muncitoare. Cea care adună puncte WTA de la fiecare turneu, indiferent cât de mic.

Nu contează că nu mai putem fizic face faţă, noi participăm, luăm bătaie în primul tur, dar agonisim punctele pentru participare. Sunt puncte muncite şi alea. Stilul “furnica atomică” pare să o caracterizeze atât în teren cât şi în afară. Şi până acum a funcţionat.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Da, dom´le, asa a zis, cuvant cu cuvant. Si a fost si convingator daca as fi avut cont pe vreun site din asta de pariuri, as fi pariat imediat pe mana lui…

    Reply

Leave a Comment.