Aici sunt banii dumneavoastră!

Sondaje deontologice făcute de jurnalişti (aka gandul.info)

sondaj ponta
sondaj online

Tare. Şi absolut conform cu realitatea…

Urmăresc de ceva timp site-ul de ştiri gandul.info. În primul rând pentru articolele scrise de doamna Lelia Munteanu. Nu sunt misogin, cu atât mai puţin îmi place să pozez într-unul. Dar doamna Lelia Munteanu este pentru mine singura jurnalistă înzestrată cu un real talent, şlefuit ulterior prin bun-simţ şi erudiţie.

Urmărind-o pe doamna Munteanu, inevitabil mi-a fugit ochiul pisicesc de curios spre alte subiecte.

De exemplu, infinitatea de sondaje organizate pe site. Şi am observat că, fără excepţie, Victor Ponta estre Dracul, Băsescu un fel de Iisus, dar suficient de şmecher încât să nu bea oţet pe cruce. Iar Udrea este sfincterul primordial al Universului. Aş fi spus Fecioara Maria, dar probabil doamna Udrea s-ar fi simţit lezată de comparaţie.

Eu sunt convins că sondajele sunt realizate corect. Am făcut şi noi câteva pe reacţii, unele de SUCCES, chiar înainte să apară obiceiul maladiv de pe gandul.

În concluzie, voi vă daţi seama câtă mai gloata de postaci activează în online? Am urmărit sondaje organizate pe mai multe site-uri/blog-uri. În mai toate, Udrea are peste 50% intenţie de vot, iar Băsescu inspiră de departe cea mai mare încredere. Bă, voi sunteţi sănătoşi la cap?

Cam cât de ieftini să fie postacii ăştia, încât să vă permiteţi fără număr, timp indefinit? Dacă aveţi nişte munţi de bani pitiţi prin Maldive şi Caraibe, aţi ales cel mai al dracului mod pentru a vă bate joc de ei. Investiţi în televiziune! O puteţi scoate pe Udrea preşedinte încă 10 ani la rând în sondaje online. Tot nu va trece de 6%.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

 1. Dani,
  Nu postacii platiti influenteaza sondajele pe site-uri gen gandul.

  In general, daca vrei sa iesi in oras, ca sa bei o bere buna, te duci intr-un birt unde stii ca au asa ceva, si unde te simti in largul tau.
  Asa se intampla si cand vrei sa te informezi. Te duci pe site-uri unde poti citi ce-ti place sa auzi, ce te face sa te simti bine, sau ce-ti poate intari convingerile…

  Fenomenul descris de tine este dovada vie ca site-urile de stiri nu promoveaza informarea obiectiva a cetateanului, ci sunt produse confesionale, pervertite in unelte de propaganda.

  Reply
  • Si simpatizantii lui Ponta pe ce site s-au ascuns? :))
   Zic de site-uri de stiri mari, unde exista interactiune. Nu antena3.ro si digi24.ro care au mai putine comentarii decat noi.

   Daca privesti online-ul, fara alta sursa de informare, ramai cu impresia ca Basescu este marea dragoste a momentului in randurile populatiei. Si nu e cazul.

  • Dani,
   daca l-ai simpatiza pe Ponta, ai cunoaste cu siguranta acele site-uri…:))

   Trebuie sa recunosc ca eu nu prea citesc site-uri de stiri romanesti. Cel mai frecvent ma dau pe digi24.ro. Din cand in cand gandul.info, care ma indispune destul de rapid, ca sa ma opresc la timp si sa nu pierd timpul aiurea. Si cam asta este.
   In rest citesc zilnic headline-urile cotidianelor principale nemtesti: welt.de, faz.net, stern.de, sueddeutsche.de.

Leave a Comment.