The curious case of Lily

insane-manPoate cineva să îmi explice, măcar sumar, care e strategia lui Antonescu? În urmă cu vreo trei luni, era preşedintele PNL şi candidatul la preşedinţie din partea USL. Acum e Crin.

Fără vreun motiv cunoscut electoratului şi publicului spectator, d-l Antonescu a renunţat în trei luni la funcţia de preşedinte PNL, mai nou şi la cea de preşedinte interimar, la funcţia de preşedinte al Senatului şi la candidatura pentru prima funcţie în stat. Adică la tot ce îl lega de scena politică. Oare era legat cu forţa?

Oricât de plictisitoare şi de previzibilă ar fi clasa politică românească, trebuie să recunosc că are şi momentele ei de dramă şi montaj artistic la nivel „blockbuster”. Acesta este unul dintre momente. Probabil mai spectaculos şi decât celebra scenă „Dragă Stolo”.

D-l Antonescu a devenit o prezenţă curioasă nu doar ca politician, ci şi ca om. Nu te-ar interesa povestea unui om care încearcă să îşi construiască o corabie într-o sticlă, timp de o viaţă? În fiecare zi, dibuind migălos cu pensete şi beţigaşe pentru a mai lipi un fragment. Şi în ziua când trebuia să ridice catargul, nu şi-a mai dorit corabia, a azvârlit sticla în veceu şi a tras apa.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

9 Comments

 1. Dani,
  Ce nu înțelegi? A fost singura șansă a lui Crin de a face ceva cu care sa intre în istorie.
  O alianță politica de dreapta nu ar fi fost posibila cu Crin la vârf. Fără alianță de dreapta Crin nu ar fi ajuns președinte.
  Loose-loose Situation. Dintr-o asemenea poziție singura șansă pe care o mai ai, este sa devi erou.:)))

  Reply
  • In momentul asta nici la el in partid nu cred ca il priveste cineva ca pe un erou.
   Si a intrat in universul abscons al istoriei. Da, o sa ne miram cateva zile, poate saptamani, de ce grozavie a facut Antonescu. Dar peste cativa ani nu isi va mai aduce nimeni aminte ce a facut in 2014 Antonescu. Pentru ca a renuntat inainte sa realizeze ceva notabil in politica.
   Nu a lasat corabia in sticla, marturie pentru urmasi.

  • Dani,
   Nu poti sa zici ca nu a realizat nimic in politica. A fost ani buni presedintele partidului, si anul trecut chiar presedintele interimar al Romaniei. Din interiorul partidului este privit ca si un erou. Cel putin de catre cei care nu se asteptau de la unul ca el, la un asemenea gest (grupul Johannis).
   Si daca este sa o privim la rece, chiar a facut o fapta eroica.

  • Dani,
   Exact, tocmai asta ziceam si eu despre grupul Johannis.

   “Din interiorul partidului este privit ca si un erou. Cel putin de catre cei care nu se asteptau de la unul ca el, la un asemenea gest (grupul Johannis).”

   Cu alte cuvinte, era considerat erou, chiar si de grupul Johannis, adica de catre cei care nu se asteptau la un asemenea gest.

 2. Din pacate Crin a facut un targ prost cu PSD-ul de la inceput, era evident ca PSD-ul dupa ce se vede cu sacii in caruta n-o sa-l sustina la presidentie, imaginea lui ca prezidentiabil in ultimii ani s-a uzat, Ponta a reusit cu talent sa creeze impresia ca asta a rupt alianta degeaba asa ca e nebun, iar electoratul l-a sanctionat, plus ca PNL-ul nu sta asa de bine cu organizarea in teritoriu dincate stiam eu. Si la asa rezultate nu putea decat sa se retraga.

  Reply

Leave a Comment.