Românii sunt frumoşi

Corecţie: Românii şi romii pot fi frumoşi.

Probabil îmi voi pune în cap întreg online-ul prin ideea lansată. Nu e doar o postare, pentru mine e un nou punct de vedere. Într-un final saturat de îngălăciune şi păcat, da, da, DA! Am văzut lumina. Şi nu e meritul meu:

Voi apela, din nou, la un principiu care nu îmi aparţine: Idealul justiţiei desăvârşite.
Dacă dintr-un grup de zece persoane, doar nouă sunt vinovate, mai bine îi salvezi pe toţi, decât să îi pedepseşti pe toţi, inclusiv pe cel nevinovat.

Extrapolând, cinste lor, cinste romilor!

Uite, Vîntule, surpriză! Eşti doar un infractor frustrat şi primitiv. Atât! Nu, nu toţi românii au visat să fure. Nu, nu toţi românii îţi recunosc hâdul genetic. Da, există români frumoşi.

“Binele făcut i s-a întors înzecit Loredanei. Ea a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei şi a primit la schimb o casă. Tânăra din Buzău împărţea două camere cu alte 14 persoane. Dar, Loredana se va muta curând în casa ei. O locuinţă ridicată de la zero cu ajutorul celor care au vrut să-i răsplătească gestul.

Primăria din Berca i-a făcut cadou terenul, iar voluntarii îi ridică noua locuinţă. Nu singuri. Au ajutoare celebre. Trupa Voltaj a pus umărul la treabă.

Cu lacrimi în ochi, Loredana se uită acum la viitorul copiilor ei.

Săptămâna viitoare, tânăra se va putea muta în casă cea nouă, ridicată cu ajutorul voluntarilor şi a donaţiilor din partea românilor impresionaţi de gestul simplu al unui om cinstit.” (antena3)

Tânăra de etnie romă a făcut acel gest fără să fie conştientă de urmări. A fost cea mai mare sumă de bani pe care a văzut-o vreodată. Crescută alături de alte 13 rude, în două camere, a învăţat prin educaţia oferită de mama ei, tot de etnie romă, că banii pentru care nu ai muncit nu sunt ai tăi.

Iar alţi români frumoşi, prin VOLUNTARIAT, i-au construit o nouă casă.

Vezi, Vîntule? Gestul ăsta a fost mai apreciat decât traficul tău cu ţigări turceşti. Vrei să fii recunoscut drept geniu post-mortem? Învaţă întâi să fii om.

PS: Am postat peste 500 de articole pe acest site. Nu am o memorie remarcabilă, dar am convingerea că nici măcar într-unul nu am lansat atacuri bazate pe criterii etnice. Deşi mai marii colegi din online şi-au făcut din asta un obicei.

Am avut ocazii, nenumărate ocazii. De fiecare dată am auzit o voce lăuntrică strigând: „Bă, eşti idiot?!” Nu cred că a fost vocea raţiunii, o clasific anonimă. Dar îi dau dreptate. Da, aş fi fost, alături de mai marii mei colegi din online, un mare idiot.

loredana

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. Şi iată cum un articol pozitiv nu are niciun comentariu 🙂 Ptr că lumea nu e obişnuită să citească lucruri pozitive şi nu ştie cum să reacţioneze :))

    Reply

Leave a Comment.