Preocupări de om mic

om mic“Aseară am mâncat varză cu cârnaţi, am băut trei pahare de vin şi m-am uitat la Gâdea”

Aşa aşteaptă Voiculescu Dan sentinţa din dosarul devenit fenomen naţional în ultima săptămână. Procurorii cer condamnare, presa (în afară de Intact) cere condamnare, populaţia cere condamnare. Voiculescu Dan mărturiseşte că se simte tot mai însingurat. Probabil, odată ajuns în postura sa, doar singurătatea te mai poate atinge.

Eu privesc captivat de suspans şi de dramatismul poveştii. Mă uit ca la un film bun, de foarte lung metraj. Actorii sunt numeroşi, nu se citeşte falsitatea pe chipurile lor. Ce mai, joacă bine.

Realizez că indiferent de hotărârea judecătorilor, voi avea un straniu sentiment de mulţumire. În puţinătatea mea sufletească, am ajuns să mă hrănesc din drama unui om pe care simt deja că îl cunosc. Îl privesc stingându-se chinuit de gânduri şi “însingurat”. Mă hrănesc cu asta şi îmi place. Într-adevăr, filmul e genial.

În acelaşi timp, aştept şi tragerea la sorţi din cupele europene. Steaua poate ajunge în grupele UCL, în cazul unei orânduiri norocoase. Astra şi Petrolul au jucat superb în Europa League până acum, am devenit şi fanul lor.

Ziua este plină. Mi-am desenat deja spectrul de interes, mi-am stabilit excitaţia emoţională pentru fiecare eveniment. Care este contribuţia mea? Niciuna. Nimic din ce imi trezeşte astăzi interes nu mă afectează în mod direct, iar aportul meu nu există. Realizez că trăiesc vieţile altora şi am preocupări de om mic.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.