Pițurcă a supt sfârcuri de zeiță

220986_220986_grupa_F_romania_1În fragedă pruncie Victor Pițurcă nu a avut biberon sau susetă. Dar a supt până la o vârstă înaintată la sânul zeiței Fortuna. Nu se poate explica altfel norocul deja enervant pe care acest Napoleon al fotbalului îl are la fiecare tragere la sorți. Dar la fiecare! Sau poate în momentele de neatenție aruncă bile măsluite în urne.

România are șanse foarte mari să participe la Campionatul European din 2016. Ne batem pentru calificare cu Ungaria și…Finlanda. Așa arată grupa din care facem parte:

Grupa F

Grecia
Ungaria
România
Finlanda
Irlanda de Nord
Feroe

Sunt nouă grupe. Pentru prima dată, la turneul final al Campionatului European vor ajunge 24 de echipe!
Se califică direct primele DOUĂ echipe, tot direct echipa de pe trei cu cel mai bun punctaj, iar restul de pe trei fac baraj.

Nici dacă alegeam cu mâna adversarii din grupă nu puteam găsi ceva mai accesibil. Grecia este cel mai slab adversar din prima urnă valorică, poate doar Bosnia să o concureze. Ungaria se află în mod inexplicabil în a doua urnă, parcă special să își atingă Piți obiectivul contractual. Iar restul practică fotbalul cum ne dăm noi cu săniuța la Soci.

Nea Piți, mulțumim! Ai făcut deja tot ce depinde de tine pentru calificare. Nota 10 pentru rolul de talisman, drac, vraci, trifoi, potcoavă, coșar sau ce funcție ai mata pe lângă echipă. Ne mai trebuie un selecționer și mergem la Euro 2016.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

11 Comments

 1. Ăsta va fi la națională cum este nea Mitică tablagiul la feredație. Nu am mai urmărit UN meci din Liga 1 și al naționalei de vreun an și ceva. Crede-mă, simt că n-am pierdut absolut nimic, ba din contră. :))

  Reply
  • Yamasha,
   “Se califică direct primele DOUĂ echipe, tot direct echipa de pe trei cu cel mai bun punctaj, iar restul de pe trei fac baraj.”

   Cititul articolului nu e chiar asa de simplu cum pare…

 2. Dude, esti ilar. Ce relevanta are ca musiu’ are bulan la trageri??? Cu ce ne-a favorizat asta? Sincer preferam sa vad ca eram trimisi acasa de echipe puternice, macar aveam cu ce ne “lauda” (schimb de tricouri). Ma bufneste rasul cand va aud “grupa usoara”. :)))

  Reply
  • Conteaza mult si ce adversari ai. Astea din grupa, in afara de Grecia, au loturi mai slabe decat al nostru. Sau te gandesti ca decat sa ne calificam chinuit impotriva Ungariei, mai bine ne umilesc Germania, Olanda, Italia? 🙂

  • Adevaru’ ca in anale ramanem cu “chinuiala”, poate si chinuiala asta se puncteaza in clasamentul FIFA.
   Tu te gandesti ce isi freaca mainile grecii si ungurii ca au picat cu Romania? Sa nu zic inclusiv I-le Feroe.:) Cea mai usoara grupa, dupa tine noi suntem vedetele, nu?
   Dude, repet, esti amuzant asta. :))

  • baxt, ideea e alta.
   Nu te raporta la valoarea echipei noastre, nu e relevant cat de buna e echipa Romaniei. Relevant este ca dintre toate grupele asta a Romaniei este cea mai accesibila pentru calificare.

   Argumentele lui Dani sunt foarte pertinente:
   – Grecia este echipa cea mai slaba din urna 1
   – Ungaria cea mai slaba din urna 2

   Oricare dintre celelalte echipe din grupa, le pot bate pe Grecia si Ungaria. Primele doua se califica direct. In cel mai nefericit caz, locul 3 mai are o sansa sa se califice la baraj.
   Indiferent cat de slaba ar fi Romania, are mai multe sanse la calificare, decat daca ar fi in alta grupa. Despre asta e vorba in articol.

   Vorba lu Dani.
   Piturca si-a facut datoria. Mai ne trebuie un selectioner:)))

  • Baxt, pe unguri i-am batut de fiecare data in ultimii 30 de ani. In cel mai bun caz au mai ciupit cate un egal la ei acasa. In rest, batai pe linie. Chiar si in campania trecuta de calificare le-am dat 5-2 la general. (2-2 in deplasare si 3-0 acasa). Ce motive de bucurie ar avea? 🙂

  • Pai ia citeste presa Dani 🙂 Motiv de revansa. Cum necum in clasamentul FIFA sunt inaintea noastra, dovada ca sunt in urna a doua valorica.
   Eu sunt “eurosceptic” ca ne vom califica si de data asta.

  • baxt,
   “Da Hary, sunt satul de “norocul” proverbial al lui Piti. Nu ne-am ales cu nimic.”

   Cum adica nu ne-am ales cu nimic? Am avut din nou noroc la tragerea la sorti. Piti si-a facut datoria.
   Acum mai avem nevoie doar de un selectioner ca sa ne calificam…:))

Leave a Comment.