12 years a slave – film

Știți filmele alea la care toată lumea cinematografiei se repede cu laude și entuziasm doar datorită tematicii? Filmul trebuie să nu fie chiar prost și dacă e despre holocaust, victimele nazismului, gay rights și alte chestii prin care ne demonstrăm compătimirea sau elevația umanismului interior, va ajunge rapid cap de afiș.

Ăsta e unul dintre alea. Nu are absolut nimic sclipitor în el, nici măcar o singură scenă care să te rupă în două de jale sau la care să ți se înalțe sufletul văzând curajul în fața aversiunii, sau orice altceva care să te atingă real, să te tulbure. Nici scenariu, nici dialog, nici acțiune, nici joc actoricesc, nimic nu ridică filmul peste medie.

Nu, nu zic că e prost, e un film bine făcut, poate fi urmărit fără să te deranjeze ceva la el. Zic doar că e foarte slab față de câtă lăudat mi-a ajuns la urechi.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

6 Comments

  1. Nymphomaniac cum ti s-a parut? Ca toata lumea s-a fixat pe cat de scandalos de explicit e si cam atat. Eu nu reusesc sa ma adun sa-l vad caci cred ca o sa ma deprime… Pe de alta parte, daca ar avea mesaj ar merita efortul.Ca Shame.

    Reply
    • Nici eu nu am reusit sa ajung la el dar e pe lista, bine nu ma astept la mare lucru dar cine stie, poate ma surprinde. Pe mine genialitatea lui von Trier ma lasa rece sa-ti spun drept… cumva e pe linia cu fotografiile de razboi si fotografiile cu copii flamanzi, te vor soca, tulbura si starni ceva in tine pentru ca subiectul in sine e puternic/socant, mana fotografului conteaza mai putin…

Leave a Comment.