Perla de la bac – Elucidarea misterului

Astăzi a fost mare tărăboi în interactiva şi emancipata lume internaută din România.
Totul a pornit de la asta:

Bineînţeles, ginta specialiştilor frecători de dude pe facebook şi bloguri s-a tăvălit în spume de râs. “Hahahah, câta proasta, băăă! Cum sa fii, bă, atât de proastă?”
Da, inteligenţilor. Aţi fost martorii unei evidente dovezi de prostie. În niciun caz emoţie, oboseală, neatenţie. Neooo, e proastă fata. Voi ştiţi cel mai bine; doar cine e mai deştept ca voi? Nimeni!

Şi după ce se potolesc geniile pământului din hăhăiala isterică, poate aruncă un ochi şi peste subiectul la care făcea referire fătuca:

perla bac

Aoleu, chiar apare Nichita Stănescu în enunţ? Serios? Fata, marcată de emoţie şi oboseală, l-a încurcat cu Blaga în enumerare? Nu pot să cred aşa ceva.

Filmuleţul este amuzant, într-adevăr. Recunosc, şi eu am râs. Dar asta nu înseamnă că trebuie să împroşcăm tot online-ul cu jigniri si mizerii total nemeritate.

Nu, nu asta este “o perlă” a bacalaureatului.
Nu, nu aşa arată şi se exprimă tipul piţipoancei puşlama.
Mulţi privesc, puţini înţeleg.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Romanu’ e carcotas din nastere si mai ales ii place sa ii barfeasca pe altii chiar si atunci cand nu are habar despre ce vorbeste, evident intotdeauna se crede cel mai destept desi de cele mai multe ori se acopera de penibil.

    Reply
  2. Care Blaga a tratat şi el “ars poetica”, până la urmă fata ŞTIA CHIAR MAI MULT decât pare la prima vedere.
    Un subiect adevărat de BAC trebuia să fie: “Discutaţi într-un eseu de x cuvinte problema Ars Poetica aşa cum apare în operele unui autor studiat”. Aia se numea cu adevărat evaluarea cunoştinţelor.

    Reply

Leave a Comment.