Oi globalizate

Un articol excelent despre topul celor mai căutate persoane – Găsiţi AICI, pentru fiecare ţară în parte, ce au căutat pe Google robii lui Dumnezeu, Alah, Buddha, Whatever, în anul de graţie 2015.
În caz că vă întrebaţi cum arată lumea în care trăim.

oi globalizate

Privesc cu bucurie bilanţul finalului de an. Dacă te uiţi cu oareşce responsabilitate pe unde calci, nu ai cum să ratezi adevărul suprem: Indiferent de naţie, majoritatea populaţiei este formată din oameni simpli cu preocupări simpliste.
De ce bucurie?
Pentru că noi, românii, am reuşit să ne păstrăm veracitatea.

romania salam

Aşa da! L-am văzut pe Puric făcând turul televiziunilor în ajunul Crăciunului. O ţinea pe-a lui cu românitatea, cu tradiţia, cu autenticitatea. Am crezut că-i fie nebun, fie ipocrit. Îmi cer scuze acum. Maestrul avea dreptate.

Fără ironie vă zic: Mă bucur pentru că-l avem pe Salamul nostru şi nu suntem o naţie de perverşi care caută chiloţii lui Kardashian.

Îmi pun cenuşă în cap, mă căiesc şi sper să fiu iertat. Să primesc şi eu harul, să simt fiorul de românitate. Vreau să fiu patriot, deşi nu merit. Recunosc că nu am contribuit, nu l-am gugălit pe Florin Salam. O voi face pentru prima dată acum! Din patriotism.

Cu ocazia asta, sper să mă vindec şi de autismul sever în care băltesc – Până acum două luni habar nu aveam cum arată Inna.

Să fie într-un ceas bun! Să ne găsim şi la anul tot fericiţi, alienaţi în lumea noastră dragă de manelişti, curve, vedete de carton şi fotbalişti piţiponci.
Să vină valul realităţii peste noi cât mai târziu ori niciodată! – În Ucraina şi Moldova cel mai gugălit a fost Vladimir Putin.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

3 Comments

  1. Cum spuneam si pe alte bloguri, unde lumea se plangea (cuprinsa de fiorul ala al intelectualului de provincie cu “manele = rele”, “cultura = buna”, desi al doilea termen e definit in functie de niste valori intangibile care nu exista), Florin Salam chiar are avantajul de a fi autentic si de a reprezenta o parte mare a populatiei.

    Altfel, un An Nou excelent 🙂

    Reply

Leave a Comment.