“Testul numit „sitting-rising test“ (SRT) a fost conceput de un grup de medici printre care şi Claudio Gil Araujo de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia, pentru a măsura rezistenţa şi flexibilitatea pacienţilor. În decursul anilor, specialiştii au constatat că persoanele care au obţinut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test erau de cinci ori mai susceptibile de a deceda în decurs de şase ani, comparativ cu cele care obţineau un punctaj mai mare de opt.” (adevarul.ro)
Dacă vreţi să aflaţi peste câte zile o să vă cânte popa, aşa se execută inovatorul exerciţiu:
Încercat în urmă cu jumate de oră, ieşit perfect, chiar în repetate rânduri. L-am făcut de vreo 20 de ori. Aşa de încântat am fost cu gândul la viaţa fără de moarte. La cât de banală e mişcarea, sunt convins că punctez 10 şi după câţiva litri de bere. Încerc şi varianta asta, pentru avansaţi, mai pe seară.
M-aş simţi vinovat să încep drojdierea înainte de prânz.
Pot chiar să îmbunătăţesc tehnica şaolinilor lui Hippocrate. Exerciţiul meu va stabili cu precizie cât de beat trebuie să fii pentru a cădea din picioare în timpul genuflexiunii. Va fi contribuţia mea, un omagiu adus medicinei moderne.
Şi nu am de gând să mă opresc aici. De Crăciun, opera mea va fi completată prin ultimul add-on: Câte sarmale plus cefe de porc poţi îndesa în stomac şi încă să te poţi ridica?
De-abi atunci cercetătorii britanici, japonezi şi brazilieni (mai nou) se pot consola că munca lor nu a fost în zadar.
Să fim serioşi, cine ar vrea să trăiască veşnic în condiţii de sobrietate?