Noi votăm oameni, nu partide

parlament“Victor Ponta va fi şi săptămâna viitoare prim-ministru. Pentru că mă uit dincolo de el şi văd doar încercări hazlii şi subțirime.” Asta am scris ieri, cu o zi înainte de moţiune.

Astăzi am avut confirmarea rezultatului, plus încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a ipocriziei din spatele lozincii “Noi votăm oameni, nu partide”
Dacă am votat oameni, unde sunt? În Parlamentul României, sigur NU.
Puterea atribuită parlamentarului prin votul cetăţeanului a fost abolită prin “disciplina” de partid.

Membrii PSD şi UNPR au fost ţinuţi în bănci de liderii Ponta şi Oprea. Nu au avut voie să îşi dezlipească fundurile, indiferent dacă ar fi votat pro sau împotriva moţiunii.

1. Vă daţi seama câtă încredere există în turma lighioanelor politice. “Da, te cred că eşti de-ai mei şi votezi pentru mine. Dar mai bine stai mătăluţă în bancă!”

2. Ridicolul situaţiei va rămâne peste ani asemeni unui poem lapidar tragicomic. Tu, parlamentar, ai fost ales de popor pentru a-ţi exercita dreptul de vot în situaţii ce aceasta. Întrebarea a fost simplă:
Vrei să schimbăm Guvernul?

Tu, parlamentar învestit prin vot popular, nu eşti în stare să dai un răspuns? Atunci, care îţi e rostul? Acela de baligă întoarsă cu lopata de liderul tău de partid, în funcţie de cum vrea dânsul să-ţi emani putoarea?

Foarte mulţi cetăţeni au votat prostiţi de sloganul “oameni, nu partide”. Au ales oameni în care şi-au pus speranţa, nu marionete pentru Ponta şi Oprea. Oare mai ţine prosteala şi în 2016?

ponta

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

    • Singura problema a PSD-ului tine de trecerea timpului. Trec anii, oamenii imbatranesc si se duc, vin alte generatii din urma. Generatii care au crescut dupa ’90 si care din principiu urasc PSD-ul, indiferent de actiunile partidului.
      Electoratul pesedis e pe cale de disparitie. Cred ca sunt si ei constienti de inevitabilul colaps cauzat de schimbul de generatii.

    • Dani, daca ar fi fost constienti de problema lor ar fi facut ceva impotriva, nu ar fi ajuns in situatia in care sunt acuma. Increderea scade odata cu trecerea timpului, din prostie crasa, inconstienta si ignoranta.

Leave a Comment.