Serial pentru iubitorii de magie – Jonathan Strange & Mr. Norrell

BBC-ul vine cu o ecranizare a unei cărți de referință a literaturii ”magice” ce promite destul de multe. Am văzut doar primul episod din Jonathan Strange & Mr. Norrell și cumva atmosfera este mai prăfuită decât a cărții, sau cel puțin așa mi s-a părut mie, dar asta nu înseamnă că BBC-ul nu începe lucrurile cu stil.

A, n-ar fi lipsit nici niște actori cu fețe de care să te legi mai repede… Gata, nu mai cârcotesc că nu oricând se produce un serial de ținută după o carte faină cu magicieni scorțoși și britanici.

Dacă vreți și o recenzie a cărții.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

7 Comments

  • e…. british, deci ar trebui să fie pe gustul lu matale.

   ai văzut că de când s-a cuplat gigelu cu colega nu mai e cu sex Strike Backu? ce naiba, frate :)))

 1. Da, din punctul asta de vedere lipseste ‘actiunea’… Altcumva incepuse promitator primul episod (chiar inainte s-o rapeasca pe pe fatuca ‘ceea) :)) Daca o tine tot asa… si cind ma gindesc ca pina la Banshee mai e ceva de asteptat. Na, asta e, macar explozii sa fie.

  Reply
  • Ai luat-o pe hârtie????? Na, acuma am emoții, dacă nu-ți place stilul ăla liniștit, moale curgător, rezervato înțepător?

 2. Da, am gasit o oferta (50% discount pe site-ul RAO) si-am profitat. Imi place ca are poze, cam cum aveau cartile de Jules Verne :)) Despre stilul scriiturii nu spun deocamdata nimic; am sa incerc sa citesc miine citeva pagini, sa vad cum decurge.

  Reply
 3. Cartea am citit-o mai de mult si nu mai tineam minte foarte bine toata actiunea dar tocmai ce am vazut ultimul episod din serial si vreau sa spun ca le-a iesit foarte bine. In alta ordine de idei, chiar daca nu o sa fie neaparat in aceeasi liga, o sa interesant de vazut cum iese serialul pentru seria de carti The Magicians de Lev Grossman.

  Reply

Leave a Comment.