Nici o zi fără Bendeac

Ne-am fi gândit, la începuturile zâzaniei, că actorul Bendeac se va plictisi destul de repede de zgârieturile pisiceşti pe facebook cu alde actorul wannabe Badea. “Cât să dureze penibilul horcăielilor de cancan? Până la urmă, e vorba de contracte, de audienţe, de mulţi bani” Asta ne-am fi întrebat în urmă cu o săptămână. Acum, când sub dojenirile justiţiare ale actorului a picat însuşi Voiculescu, mă întreb un singur lucru: Cine e Bendeac?

media_137813776443367300Da, e un actor tânăr, talentat, asta cu siguranţă. Dar cine e atunci când nu joacă, nu imită, nu copiază personalităţi şi comportamente? Acţiunile lui par acţiunile unui amalgam de persoane. Sunt atât de diferite, încât par imposibil de atribuit aceluiaşi om. La fel de diferite ca şi rolurile jucate în scenete. De la Dinică şi Rowan Atkinson, până la Nikita şi Fernando. De la decizia sinceră şi lăudabilă de a renunţa la bani pentru un principiu, până la decizia ilară de a-şi argumenta acţiunile folosind imagini dramatice cu morţii de la Revoluţie. Pentru că, evident, de-asta au murit respectivii ale căror cadavre au fost filmate la morga din Bucureşti. Pentru a se putea Bendeac scălâmbăia la televiziunea lui X, pe banii lui X. Şi pentru a-i aduce Bendeac în discuţie atunci când X nu mai vrea să-şi bage banii în libertarea lui de exprimare.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

  1. Bendeac este un geniu! Din pacate, este tipul acela de geniu, la care talentul artistic nu mai poate fi separat de nebunie. Este pe cale de a deveni un personaj tragic in bransa.

    Reply

Leave a Comment.