Maxim – Mister Perfekt

Ca si fan Bundesliga, urmaresc meciurile din fiecare etapa. Si nu pierd nici unul.
Meciul zilei de ieri a fost Hamburg – Stuttgart: 3-3. Doar atat zic: Alexandru Maxim. Gol si pasa de gol. Mister Perfekt, cum il numeste antrenorul lui, Schneider.

Alex MaximNu pot sa nu imi aduc aminte ce discutii si meciuri au fost inaintea transferului lui la Stuttgart. Cum incerca in 2012 clanul Becali sa-l aduca in Ghencea si sa il desparta de impresarul jucatorului, Lucian Marinescu. Foarte tare articolul in EVZ, in care Becali zicea ca Maxim va ajunge sa imparta cafeaua in Spania daca il asculta pe Marinescu…:-))

Intre timp Maxim a ajuns la Stuttgart, pe un pret de nimic, pe un salariu de nimic. Adus de Freddy Bobic in 2013, Maxim castiga anual doar 300.000 EUR si are contract pana in 2017. Posibil sa fie cel mai mic salariu al unui jucator in Bundesliga.
Cu toate acestea, Maxim este revelatia campionatului, un nou shooting star, omul care castiga meciuri de unul singur pentru Stuttgart.

M-a incantat sa citesc un articol dedicat lui Maxim, din 02.10.2013, in cotidianul Stuttgarter Nachrichten, dupa meciul castigat de Stuttgart in deplasare la nou promovata Braunschweig, in care jucatorul roman este laudat si pretuit pentru calitatile sale tehnice, in special la fazele fixe. Din acelasi articol, am aflat ca Maxim are un consultant german, in persoana lui Herbert Briem, care se pare ca il indruma foarte bine, de vreme ce Maxim a inteles cum merg treburile in fotbalul german.

Nu pot sa nu ma gandesc in acest context, la echipa nationala a lui Piturca, la barajul care urmeaza. Oare Piturca nu se uita la Bundesliga, oare echipa Romaniei nu ar avea nevoie de un Mister Perfekt care sa decida meciurile din faze fixe?

 

 

Spatiul nu a fost niciodata problema mea, nici timpul. Infinitul si vesnicia in schimb, ma omoara…

4 Comments

    • Pai hai sa ne uitam unde a fost folosit la nationala, poate aici o fi buba.
      Apropo Corbane, in…10 min incepe extragerea pt baraj. Merg pe Ucraina. Daca pierd dau eu berea. Daca castig ma plimbi cu elicopteru?

  1. Bine, deci jucam cu Grecia. Piturca are si noroc, nu degeaba e gamer. Insa spun de pe acum, fara Maxim in teren, care sa centreze sau sa dea lovituri libere, nu vad sa avem vreo sansa, nici cu Grecia. Mai ales ca din joc nu legam nimic!

    Reply

Leave a Comment.