Legea Big Brother este un moft

Probabil v-aţi întrebat de ce o lege abuzivă, cum ar fi Big Brother, primeşte în mod constant şi calculat pupături din partea presei. Fix atunci când opinia publică trebuie puţin sedusă, dezmierdată şi penetrată, ţop şi presa de serviciu. Secret al dracului trebuie să fie toată alinierea asta norocoasă de stele. Multe, multe stele.

Aşa arată ştirea de primă pagină din Evenimentul zilei:

big brother2

Nu vine ca o mare surpriză faptul că Turcescu este doar veriga labilă din lanţul spurcăciunilor. Dar totuşi, de ce? De ce Evenimentul Zilei, de ce presă, de ce Greblă, de ce rochii? Şi totul din ce în ce mai la vedere, mai ostentativ.

Nu mi-am imaginat vreodată că în cazul în care SRI-ul vrea să big brothărească pe cineva, se va poticni în chichiţe legislative. Evident că, dacă vor, ne ascultă telefoanele, ne citesc mail-urile, ne măsoară frecvenţa şi rezonanţa flatulării matinale. Şi atunci, de ce atâta circ cu Big Brotherul lui greblă prăjit?

Dacă aveţi vreo explicaţie, mai mult sau mai puţin logică, vreo bănuială, orice. Chiar m-ar interesa şi alte puncte de vedere. Poate privesc eu dintr-un unghi nefericit şi de-asta nu înţeleg mare lucru.

De aici, din unghiul meu, totul pare un moft. Unii stau atât de comod, înfipţi în fotoliile potrivite, încât le pică greu să mai ceară mandate. “Uite, ce să fac? M-am certat cu jegoşii ăştia pe-aici. Dar mai stau vreo două zile şi gata. Adio judecători!”

Între timp, tot în presa de serviciu, EVZ. Gura păcătosului adevăr grăieşte?

big brother

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

 1. Ce mizerie au facut astia de la SRI cu ajutorul DNA cu procurorul CCR, care a luat mita de la finul sau doua rochii pentru nevasta-sa si niste saci de agrafe, capse…?! Si inca nu se stie pentru ce, important e ca finul e mare afacerist-contrabandist cu legume si fructe, deci sigur a fost ceva necurat la mijloc…:))

  Basescu a lasat rani adanci, greu de vindecat.

  Reply
  • Judecatorul CCR, nu procurorul.
   Posibil sa fi facut si ceva ilegalitati judecatorul. Cu rochii, cu agrafe, cu rusii… Pare o scorneala, mai ales ca e acuzat de ” trafic de influenţă”, fara a se preciza exact ce influenta si in cazul cui a traficat. Dar presupunem ca o fi facut Grebla infractiuni.

   Mi se pare coincidenta prea mare sa il acuzi fix acum, la doua zile dupa ce CCR respinge legea Big Brother. Pare mai degraba amenintare. Nu ne-ati facut pe plac, da? Bine… Ia uitati ce patiti, daca ne calcati pe bataturi.
   Pentru mine astea arata a tactici securiste de intimidare.

Leave a Comment.