Masonul Zoso, urmaş al lui Hegel

zoso_106Circulă vestea în online că bloggerul, influencerul şi înecătorul de ţărani ca pe şobolani, alias Zoso, şi-a vândut 51% din site către Emag. Inevitabil, în online-ul românesc s-a căscat un mare vid. Noi, poporul, oamenii muncii (sîc), avem nevoie de un nou Zoso. Nu se poate. Zoso este unic şi indispensabil. Mai ceva ca izmana de ienicer. Să vă spun de ce.

În primul rând, Zoso este mason. Face parte din ordinul bavarez Grundeln Kopf. Strămoşii lui, veri de grad terţ cu Hegel, au crescut în zona Stuttgart-ului şi au dominat sud-vestul Germaniei până spre a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Stră-stră-străbunica lui Zozo este celebra Hure Schwarzwald, cea după care locuitorii Stuttgart-ului au denumit munţii de obârşie a Dunării.

Moştenind bagajul genetic al lui Friedrich Hegel, Zoso a cultivat idealismul românesc al perioadei postbăsiste. Laitmotivul filozofic incipient „Pupă Udrea mălăiaţă unde-i reavănă şi creaţă“ s-a transformat la apogeul creaţiei în „Băs zemos şi răspupat pe pişcotul fermecat“.

Idealismul zosoian are temelii de ordin teologic, la fel ca în cazul strămoşului Hegel. Nu puţine sunt cazurile în care cititorii filozofului sunt expediaţi întru purificare în Sfintele Paşti şi în Dumnezeii mamelor, ori îndrumaţi spre relaţii intime cu sfinţii şi dumnezeirea.

În al doilea rând, Zoso este un brand, un gest natural tastat cu degetul mijlociu atunci când deschizi calculatorul. O adresă care deja ţi-a intrat in reflex. E la fel ca la ţăranii care dau cu vaselină pe ţâţa vacii. Aşa au dat din tată-n fiu. Sunt vaselinari nativi. Li se rupe de crema antibacteriană de la Roche. Ăia mor la coada vacii cu vaselina sub unghii. Ciobanul face Hubba Bubba din Durex când are maţul de oaie.

În al treilea rând, şi cel mai important, Zoso este comod şi ocupă puţin spaţiu la summiturile de antisocial media. Uşor de transportat, poate fi aşezat în husa de laptop, în teaca stiloului sau între canin şi premolar. Circulă zvonuri în online că la ultimul circle jerk, Zoso s-a deplasat la faţa locului prin transfer.ro

Noi, fanii tăi, vom regreta veşnic trecerea în Emag. Landul Baden-Wurttemberg, suflarea filozofică, Uniunea Scriitorilor şi Biserica Ortodoxă Română nu te vor uita. Respect!

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

  1. Bai, chiar si eu am auzit de asta, adica stiu ca e blogger ceva, dar pe langa istoricul lui familial, despre ce e vorba? Apropos de bloguri, iti vine sa crezi ca Radu F Constantinescu m-a onorat cu excluderea de pe pagina lui de FB? Aparent nici intrebarile legate de logica articolelor lui si nici gusturile muzicale diferite nu sunt binevenite. Aaaa..da, si nici Vulpescu nu ma inghite nici cu un kil de lamai…Dar macar e fair-play si ma lasa sa comentez. Aaaaa…ca mi-am adus aminte, si Otrava mi-a cenzurat cred ca singurul meu comment pe blogul lui, ptr ca i-am zis ca produsul la care facea el reclama in articol si anume “vaccinul impotriva cancerului de col” nu e vaccin impotriva cancerului de col ci impotriva a vreo 3-4 tulpini de HPV, si ca nu te apara de cancerul de col, ci doar de respectivele tulpini. Nu mai poti frate sa zici nimic nici cand lumea face vadit reclama mincinoasa ca cica tot tu esti de rahat…

    Reply
  2. Zoiosu’ fura din Metro, la propriu, in urma cu cativa ani. Nu vad de ce s-ar mira cineva ca in momentul in care a vazut ca pica niste firfirei si-a infipt limba in posteriorul lui Basescu…

    Reply

Leave a Comment.