Ipocrizie pe pâine

Mare furtună s-a coborât zilele astea peste generația care ține cu dinții România acolo unde e. Furtuna asta e prilejul perfect ca să le explic acestor domni și doamne de unde vina lipsa de respect de care se plâng tot timpul.

Furtuna are două motive, amândouă fiind destul de puternice să întoarcă efectiv pe dos sufletul celor care știu atât de sigur ce ar face România mai bună, așa cum a fost când erau ei în floare sau măcar pe vremea lui Decebal.

Primul e o făcătură ordinară, scoasă pe sticlă la una din televiziunile care au drept singur scop mințitul masei ăsteia de manevră și de la care, cu naivitatea unui copil de 3 ani, oamenii își iau adevărul. De data asta, adevărul e că domnul Cutărescu, agent al lui Soroș și anti-dac de vârf, vrea să ia proprietățile românilor și să le dea la stat.

Trecem peste faptul că televiziunile astea le servesc minciuni de ani de zile și niciuna nu se adeverește, iar ei continuă să se uite hipnotizați tot la ele, și reținem doar mesajul – ăla vrea să le confiște casă, pământ și toate cele.

Al doilea motiv, mai tulburător chiar și decât pierderea acoperișului de deasupra capului, este apariția unei reclame, pe blocuri, dom’le, în văzul lumii, la un studio de videochat. Oriunde au apărut pozele cu pricina s-a pogorât o urgie de moralitate de zici că-n țara asta n-au existat niciodată altceva decât virgine, soții absolut fidele și călugărițe, până fix ieri.

Trecem peste cum toată generația asta aspru-judecătoare de păcate trupești nu zice nici pâs când preoții fac neveste din copile de 14-15 ani sau aruncă imediat scuza ”și-a căutat-o” dacă cumva violatorul le e neam, și reținem doar esențialul – videochatul e lucru dracului și o palmă dată oricărui om care a muncit vreodată cinstit.

Acum, că am descris furtuna, hai să fac ce-am promis și să dezvălui de unde vine lipsa de respect față de majoritatea celor care s-au îngurguțat teribil din motivele astea două. Vine de la ipocrizia, lipsa de coloană, judecata iute da’ strâmbă ca pișu bețivului la ceas de seară pe gard verde – de toate dați dovadă cu orice prilej.

Păi, domnilor și doamnelor, când spuneți oricui are ghinionul să vă asculte ce bine era pe vremea lui Ceaușescu, cum să vă tulburați că vrea statul să vă ia proprietatea? Nu asta le-a făcut părinților și bunicilor voștri? Ați uitat că voi nu erați proprietari pe nimic la revoluție? Că apartamentul și casa le-ați cumpărat după revoluție și pământurile le-ați primit înapoi tot atunci?

Păi, domnilor și doamnelor, când majoritatea dintre voi aplaudă ca focile când Oana Lovin și alte panarame scuipă mizerii spre medici(meserie brățară de aur nu alta), cum aveți obrazul să vă indignați la o reclamă din asta?

Adică o practicantă recunoscută a meseriei, care-și bagă în ea diverse obiecte în timp ce transmite pe internet pentru bani, e o voce demnă de ascultat și de ridicat în slăvi când vine vorba de politică, medicină, interesele țării, dar un rahat de afiș despre aceeași meserie vă scârbește iremediabil?

De-aici vine lipsa de respect.

Nu sunteți învățați să verificați și să filtrați rațional o informație, o luați deja digerată, iar de lucrul ăsta profită cine e-n stare să vă mintă fără nicio rușine, adică cei mai jegoși și corupți dintre noi. Îi credeți pe ăștia și nu vă credeți copiii, nepoții, cei pe care i-ați ținut în școli tocmai ca să știe mai multe decât voi.

Credeți televizorul, pe un străin plătit să vă mintă, și pe omul din sângele vostru care încearcă să vă explice și să vă învețe o brumă de analiză îl certați că ține cu Soroș. Bravo! Și dacă asta nu ar fi de ajuns, nu vă dați nici măcar seama când lingeți unde scuipați.

Scuipați pe videochatiste că-s curve, dar lingeți Lovinu că le zice bine cu vaccinul, patriotismul și ocultele cele rele.

Lingeți un om care a nenorocit jde de mii de români cu singura vină că nu erau de acord cu guvernarea(cum ar fi, măi stimabililor, să vă ia securitatea mâine că-l înjurați pe președinte pe FB că e nazist și ocult? v-ar pica bine?), dar scuipați tremurând de revoltă la o simplă minciună despre cum statul v-ar lua casa, adică exact ce-a făcut idolul vostru.

Ce e de respectat?

PS. A nu se înțelege că susțin naționalizarea ori videochatul, nu ăsta era, apără-mă Sfinte de neuroni amețiți, subiectul. Subiectul era ipocrizia și dubla măsură a unei generații care se plânge de cum i s-a furat/vândut țara de sub nas când chiar ea a făcut tot ce-a putut, și încă mai face, ca lucrurile să meargă în aceeași direcție de patriotism afișat și putregai pe dedesubt.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

4 Comments

 1. Cat timp educatia nu o sa fie prioritara in tara asta, acestia vor fi idolii prostimii si indemnurile lor vor fi sfinte pentru cei ce-i “venereaza”.

  Reply
 2. “Ce bine ar fi”să ascultăm noi tot ce ne spui tu sau ce ne spun tembelele de televiziuni aservite. Numai ca noi așa proști cum ne crezi,știm să luăm cei bun din cele două. Uneori “deștepții” sunt atât de deștepți încât, înafara lor nu sînt decât proști.

  Reply
  • Dacă ai fi măcar tentat să-și folosești neuronii din posesie, câți or fi, ai înțelege că articolul nu este despre ales ce-i mai bun din ceva, ci despre aplaudat ca foca și blestemat cu spume la gură fix aceleași lucruri – dovada supremă a lipsei de gândire critică. Da’ matale zi acolo despre cum e deștepții proști pentru că nu fac din alb negru și din negru alb după cum le susură unu în hăul dintre urechi.

 3. Intr-o tara in care fiecare este pentru el, fiecare lupta pentru ciolanul lui, nu inteleg de ce este asa de rau vazuta meseria de “operator pc”, mai ales ca este ceva temporar si te scoate rapid din neajunsuri.

  Majoritatea care condamna sunt ca vulpea care spune de struguri ca sunt acri.

  Reply

Leave a Comment.