Gotham, Scorpion – seriale noi toamnă 2014

Știți cum seria Batman tot are flashuri cu momentul în care părinții lui Bruce sunt uciși în fața lui și apoi sare înainte până la bărbatul Wayne care rupe și bate? Ei, serialul Gotham începe în același moment dar nu mai sare nicăieri ci o ia încetișor de acolo…

Pinguinul, Cat-woman, Jeff Gordon, toți sunt tinerei și departe încă de personajele pe care le știm cu toți. O idee interesantă și un prim episod bine realizat, regie și joc solid, atmosferă nu atât de întunecată ca în Gotham-ul viitor dar cu potențialul de a se colora cât de sumbru trebuie.

 

Recomandare pentru prietenii mei IT-isti (care au absolut toti câte o fantezie secretă de genul ăsta) sau autiști, Scorpion e o producție ușurică, rapid digerabilă, pe care eu o introduc cu succes în atât de larga categorie – de spălat creierașii.

Nu în sensul rău ci în cel care te face să te relaxezi și să-ți închizi liniștit neuronii după o zi de muncă.

Cum mai merg alte seriale pe care le urmăresc?

Hell on wheels – încep cu ăsta pentru că sezonul actual este superb, de departe cel mai tensionat și mai dramatic din toată seria. Fain tare, care a renunțat pe parcurs, când se lâncezise treaba, să facă bine să-l reia.

Masterchef România – episodul doi a revenit la un nivel suportabil cu cazurile sociale însă înn continuare preselecțiile nu au farmecul celor trecute.

Iadul Bucătarilor (Hell’s Kitchen) – producția Antena 1 cu fostul juriu de la Masterchef și cu încă vreo doi asistenți luați din foștii concurenți este cam slăbuță din cel puțin două puncte de vedere:

– concurenții arată de parcă i-au adunat într-o seară cum s-a nimerit. Nu știu dacă e din cauză că la noi industria culinară e chiar așa de la pământ sau din cauză ca Antena nu are timp de preselecții adevărate dar dintr-o turmă de bucătari (așa ar fi trebuit să fie) marea majoritate n-ar fi avut ce căuta (luându-mă după ce au arătat în prima probă) nici la o bucătărie de spital.

Diferența între formatele celor două emisiuni este ca la Iadul Bucătarilor concursul este între bucătari profesioniști iar la Masterchef e între amatori. De asta este impardonabil ca la Hell’s Kitchen România concurenții să fie mult sub cei de la Masterchef, care-s amatori.

– foarte prost luminat platoul de filmare. Acum, când fotografia de mâncare și în general subiectul ăsta primește atât de multă atenție, tu nu ești în stare să dai două cadre frumoase cu o farfurie?

The Blacklist – a început sezonul doi pe aceeași linie cu primul, nici prea prea nici foarte foarte, dar urmăribil.

Sleepy Hollow – a început sezonul doi. Mă și mir, nu că nu ar fi bine jucat sau bine regizat însă povestea e șubredă rău de tot.

The big bang theory – sezon nou, n-am apucat să văd primele două episoade dar nu are cum să fie decât magnific :)))

Sons of Anarchy – serialul ăsta a început într-un tempo de motoare și plete în vânt, un pic de contrabandă și șmecherie și a evoluat, cu fiecare sezon nou, spre sumbru, negru, sângeros. Tocmai când mă gândeam că ultimul episod (care a reușit să mă întoarcă pe dos) din sezonul trecut e deja prea mult pentru mine se pare că tot ce urmează e cam la fel. Întunecat ca naiba dar bun.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

9 Comments

 1. “Hell on wheels – […] Fain tare, care a renunțat pe parcurs, când se lâncezise treaba, să facă bine să-l reia.” Ma simt atins in paragraf. ;))

  In alta ordine de idei, plusez si eu cu citeva recomandari:

  > Crossbones, cu John Malkovich. Pentru John Malkovich.
  > Black Sails, tot cu pirati, dar niste pirati rasati, dom’le, nu asa… Adica dialogurile au profunzimea unor replici shakespeariene. Pesemne asa se vorbea in vremea aia.
  > Pushing Daisies – un ‘hidden gem’ mai vechi care m-a bucurat nespus.
  > Ray-fucking-Donovan! Hell yeah! Un clusterfuck de proportii cu Liev Scrheiber si John Voigt. Pe alocuri aduce cu Sopranos.
  > Banshee: sex, muschi si explozii. Adica pentru noi.

  PS: The Big Bang Theory. Nu. Nu pot. N-am putut. Am incercat, m-am straduit din rasputeri. Pe bune! N-a mers.

  Reply
  • Hell on wheels – Știi cum e sezonul ăsta? Pfuuuuuuu, măi băiatule… tensiune, dramă, renaștere din cenușă… pune mâna și ajungi la zi 🙂

   Ray Donovan – ”Ray Donovan este unul din serialele apărute anul ăsta și este extrem de bine făcut. Are o atmosferă gen Sopranos, poate chiar un pic mai tensionată ca medie” citat de aici, de acum un an. De ce oare nu am scris și despre ăsta cum merge? Adică bine.

   Crossbones – hmmmm, tot asteptam sa urce povestea dar se pare ca raman cu asteptarea pana la sezonul urmator…

   Black Sails – aștept sa înceapa sezonul nou ca să-i fac review. M-a surprins deosebit de plăcut seria.

   Banshee??? Ia sa vad si eu cu ce se mananca.

 2. Deci Gotham,poate daca as fi autist,slab de tot.Insa am o recomandare,de mult nu am mai ras,e inceput mai devreme in 2014, eu acu am dat de el,dar e funny,pentru relax, Surviving Jack.Poate fi util tatilor ;).

  Reply
  • Ursaneee, e bun tare, finut, bine scris si cu umor de calitate. Se pare insa ca nisa asta nu aduce cine stie ce rating, asa ca serialul s-a oprit la 8 episoade. Pacat.

 3. Ma mir ca nu ai zis nimica de “Manhattan”. E ok fata de ce este pe piata. Nu extraordinar, dar bine jucat si bine realizat, mai ales ca e destul de singular pe o astfel de tema care imbina istoria cu stiintele exacte.

  Reply
 4. Edit: ma refeream la Scorpion nu la Gotham…ca sucks :)) ala era cu autistii si it-istii :))… auzi la ei…ca sa ia un soft donle…coboara avionu’ ca sa se conecteze la “unicul” laptop…etc.

  Reply

Leave a Comment.