I give you zăpadă!

dani2Ce a fost mai greu a trecut. Am scăpat integru (fizic și moral) după, probabil, cea mai provocatoare noapte salvată în memoria de lungă durată a procesorului din dotare. Zece ore într-un compartimen întunecat și legănat, în compania unei dame necunoscute. Trecută binișor de al 60-lea Crăciun, ce-i drept, dar totuși…

Bezna nopții haine îți penetrează virginitatea sufletească mai ceva ca un jet cald săgetat în puritatea zăpezii. Ajungi să îți simți spiritul pervertindu-se în buciumul ritmului tribal de sub cușetă “ciucu-ciaca-ciucu-ciaca-ciucu-ciaca-ciuuu! ciuuu!”

Și dacă tot veni vorba de puritatea zăpezii, zic să admirăm împreună acest mohican temerar alb (nu mă refer la mine) descoperit undeva în munții Bucovinei, ieri 7 aprilie. Câte grade sunt azi în București? 17-18? Mă, copii.. I give you zăpadă!

dani1

Prima zi din lungul șir de aventuri a fost mai mult pentru acomodare, ușurică și lipsită de fapte eroice. Am cutreierat munții în pantofi cu talpa de 2 mm grosime plus alte țoale de București și am tras în piept tăria naturii.

Vlad a avut un moment de gudurare pe lângă sfântul munte, sfânta stâncă și sfânta iarba. Cocoțați pe acoperișul Dornei, nu și-a mai putut masca entuziasmul și s-a tăvălit prin buruieni și noroaie cam jumătate de oră. A ajuns acasă obosit, dar împlinit, lăudându-se cu splendoarea unui posterior de bondar.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. :))) Nu pot sa nu recunosc ca mi-as fi dorit si eu sa ma pot scalda putin in aceasta zapada de aprilie :)Dar, trecand la lucruri mai importante… Unde este bondarasul lui Vlad? 😀

    Reply

Leave a Comment.