Fura-mi-aș căciula!

România: stat din sud-estul Europei Centrale / Populație: îmbătrânită și în scădere / Economie: bazată pe consum, impredictibilă / Infrastructură: ioc / Sănătate: n-avem / Educație: Ngăăăăh… / Regim politic: Corupție!

În acest context, trebuie apreciați politicieni ca d-l Cătălin Ivan. Nu i-aș servi reverențe, din motive ce urmează a fi înșirate, dar merită un aplauz, măcar pentru tăria de a-și delimita propria întinăciune de negura pesedistă.

Indiferent de partid: să te duci, în calitate de europarlamentar român, și să recunoști că noi, românii, suntem cei mai corupți mi se pare dovada supremă de salubrizare politică. D-l Ivan a simțit briza dezrobirii, metamorfoza slugă politică – om.

Nu mi-am propus să laud politicieni, introducerea de față nefiind un panegiric ci un salt în dezolare.
Până și ei, cei buni, sunt tot de-ai noștri…
Cu asta se ocupa d-l europarlamentar Cătălin Ivan, în urmă cu două săptămâni:

S-a înțeles, da?
Hai să-i “invităm” pe Charlie Hebdo în Parlamentul European. Să ne explice care, ce și cum e cu umorul ăsta. Si dacă nu pricepem, să le ardem o riglă peste dește și să îi învățăm umorul adevărat. Ăla românesc!

Cu toată stima pentru activitatea d-lui Ivan… e rușine, nene! Rușine mare! Nu inițiativa în sine ci adevărul din spatele unor acțiuni corecte, dar ușor de executat de orice individ integru. Ușor să strigi că Dragnea fură, dar în spatele strigătului se împletesc idei sau rătăcesc ecouri în neant?

Sunt convins că nu Dracnea este problema noastră. Există alți sute de draci, foarte asemănători, pregătiți să-i ia locul. Dar când s-or epuiza toți dracii, la polul înghețat al iadului, mai există altceva?

România: stat din sud-estul Europei Centrale. Cei mai corupți (conform statisticilor), cei mai nespălați (conform statisticilor), cei mai inculți (conform statisticilor), în ultimele 10 state europene ca nivel de inteligență (IQ), conform testelor și statisticilor.

Toate astea n-ar fi o problemă iremediabilă. Dar suntem de departe cei mai iscusiți la furtul propriei căciuli.

Am auzit că și nemții ori francezii au cazuri de mare corupție? “Pfffa, corupții!!! Uitați-vă la nemți, la francezi. Ahaaa! Păi dacă ei? Până și ei?… Hai, ciocul mic, lăsați-ne în pace!”
Un corupt neamț bate lejer o mie de români și, în ochii noștri, ne spală de toate păcatele.

Am vizitat Italia, Grecia, Franța și am trecut pe lângă niște cetățeni mirositori? “Pfff… niște împuțiți! Jegoșii! Cum să ridice ciocul la noi, când ei, ditai francezii, put a brânză?”

Ignorăm cu brio faptul că românii trecuți de prima tinerețe consideră deodorantul parfum, săpunul un lux săptămânal, iar pasta de dinti o găselniță Big Pharma. Când ajungem într-o budă italiană, ne spălăm pe ochi în bideu ori aruncăm în el monede, să ne poarte noroc. Pentru cei mai mulți dintre români, trecerea de la cocean la ziar a fost apogeul igienizării anale.
Dar francezii put!
Și englezii sunt niște alcoolici sălbatici!
Și grecii niște puturoși!
Și toți europenii niște privilegiați că au onoarea să ne simtă inestimabila prezență.

Păi în comparație cu negrii, cu arabii, cu teroriștii ăia… cu negrii, cu toată pleava. În comparație cu ăia, nu merităm noi statuie de la UE?

Acesta este contextul.
Doar așa ne putem explica de ce singurele discuții care au animat societatea românească au fost căsătoria homosexualilor și caricatura francezilor. Atât!
Suntem de o superficialitate și o infatuare care îți încrețesc scalpul. Generații mutilate spiritual în propaganda comunistă care au crescut în același mediu nociv tinerii de astăzi.

În aceste condiții, d-le europarlamentar Cătălin Ivan, dați-mi voie să mă doară de Dragnea fix în curul proaspăt spălat.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

2 Comments

  1. “Ignorăm cu brio faptul că românii trecuți de prima tinerețe consideră deodorantul parfum,” – Sunt romani inca in floarea varstei care considera ca un “barbat adevarat nu se da cu parfum”. Romani de la oras 😀

    P.S: Nu ca ar fi vreo problema sa nu folosesti parfum si sa te bazezi doar pe un antiperspirant dar, la fel ca si in cazul celor care au decis sa nu poarte ceas (dar poarta lant!), treaba asta e o alegere personala care n-are nicio treaba cu stilul. E doar o alegere, una care nu merita urlata in gura mare.

    Reply
    • Problema la cei care considera deodorantul parfum este că nu îi cunosc adevăratul scop: antisudorific. Deodorantul este privit ca o fudulie frumos mirositoare, ceva ce folosești la ocazii speciale ori dacă vrei să fii cochet. Ce dacă o să stai înghesuit cu alte 50 de persoane într-un autobuz fără aer condiționat? Las’ că-i suficient un duș. Sau o spălătură militărească, cu apă rece pe mâini și pe față.

Leave a Comment.