Încă un parlamentar cu probleme grave

constantin popaSă facem cunoştinţă cu d-l Constantin Popa, senator UNPR. D-l Popa este un patriot, la fel ca luminatul lider al partidului din care face parte. Mintea d-lui Popa, o galaxie in devenire, este în continuu preocupată cu problemele poporului român şi, în UNPR-izmul dogoritor, caută soluţii întru izbăvirea neamului:

“Am fost și voi rămâne deschis față de problemele cu care se confruntă cetățenii. Aceștia vin la cabinetul meu parlamentar din Buzău și îmi aduc la cunoștință ce greutăți au. Una dintre acestea este legată de medici și de deficitul de cadre medicale.” (Constantin Popa, facebook)

Bun, bun, un sufletist, un om al poporului. Nu doar constată, ci găseşte soluţii:

“În aceste zile m-am consultat cu mai multe persoane și am ajuns la concluzia că, dacă vrem să ne aducem medicii înapoi în țară sunt necesare unele facilități și stimulente prin care aceștia să fie tentați să profeseze din nou în România.” (Constantin Popa, facebook)

Fabulos! Trebuie să fi fost nişte genii persoanele prezente la consultări. Tot din Buzău?

“Prin activitatea mea în Parlamentul României încerc să găsesc soluții la aceste probleme stringente ale societății românești.” (C. Popa, facebook)

Aşa…creşte suspansul, aşteptăm SOLUŢIA.

“Eu am venit cu o propunere, cea a acordării unei sume de 500 de euro lunar timp de un an, însă conform unor anumite criterii și pentru anumite categorii profesionale pe care urmează să le stabilim. Este un prim pas spre soluționarea exodului de cadre medicale.” (C. Popa, facebook)

Poftim?!?
D-l senator, îmbibat în UNPR-izm şi patriotism, vrea să aducă medicii români care profesează în afară, promiţându-le 500 de euro/lună, timp de un an?

Mintea sa – galaxie în devenire, v-am zis – ştie şi de unde face rost de euroi. “o scumpire cu 0,05 lei a ţigărilor, a alcoolului, a produselor de tip fastfood şi a băuturilor carbogazoase ar aduce milioane de euro.”
Da. Dacă am fi poporul chinez adunat cu cel indian.
La capitolul matematică îl bănuiesc să stea mai prost decât la patriotism, dar nu-i bai. Se găsesc soluţii, dorinţă să fie!

Şi staţi, că nu-i tot. Măsurile UNPR-izde nu vizează doar o categorie socială. Nici nu s-ar putea; doar luptăm pentru popor, în integritatea sa.

“Vorbim, în principal, despre situația medicilor, a asistenților medicali, despre It-iștii și specialiștii din alte domenii importante de activitate, dar nu neglijăm nici muncitorii și personalul necalificat care pleacă din țară. Este un moment crucial, când nu mai putem să asistăm impasibili cum ne pleacă tot ceea ce a creat țara asta mai bun din punct de vedere al educației și specializării. Avem ca exemplu ample acțiuni prin care s-au construit lucruri mărețe în România, gen “dați un leu pentru Ateneu”, sau subscripția publică de ridicare a Palatului Comunal, ceea ce reprezintă un precedent bun pentru noi toți” (Constantin Popa – Buzău Media)

S-a înţeles, da? La o adică, ăia 500 de euroi nu sunt doar pentru medici. Vrem să aducem şi IT-iştii, specialiştii si “necalificaţii”.
Oare mintea d-lui Popa – galaxie în devenire – are câtuşi de puţin habar despre veniturile medicilor, IT-iştilor, “specialiştilor”, în afara României? Din următoarea mulţime: medici, it-işti, personal necalificat, ce elemente am putea atrage cu 500 de euro/lună? Mda, într-adevăr o întrebare dificilă.

M-am gândit mult la soluţiile propuse de d-l senator. Iniţial, l-am bănuit de ticăloşie. Mi-am zis că este încă o tentativă de populism îngălat. Dar acum am ajuns să cred în sinceritatea dânsului.

Românii din România nu simpatizează o astfel de măsură. Sunt conştienţi că ăia 500 de euro vor fi plătiţi din buzunarul lor, într-o formă sau alta. Câştigi câteva voturi din diaspora, dar pierzi sever în ţară, deci nu-i afacere bună.

D-l senator Popa nu este ticălos, este doar…sincer.

De apreciat şi titlul din presa buzoiană “Veste extraordinară pentru mulți români, din țară și străinătate: senatorul Constantin Popa supune dezbaterii publice o propunere de interes major.” Veste extraordinară, s-a înţeles? Al nostru este un extraordinar.

Dacă tot vrem să aducem tinerii acasă, să însănătoşim societatea, aş avea şi eu o mică propunere:
Hai să facem presă, nu manipulare prea ieftină chiar şi pentru ăi mai şubrezi la mansardă. Ce ziceţi?

Hai să nu ne mai facem preş în faţa tuturor baronaşilor planturoși. Ar fi un prim pas spre salubrizarea spaţiului public, poate chiar spre deşteptarea populaţiei. Aşa poate nu vom mai trimite toate bizareriile în Parlament. Şi, cine ştie, peste ani şi ani, vom arăta şi noi ca o ţară normală şi se vor întoarce tinerii acasă.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

Leave a Comment.