Fotoliu Lystrup de la Jysk

Cum stau și câte 14 ore pe scaun scriind câte capodopere neasemuite, m-am gândit să-mi respect spatele (care-mi șoptea tandru în ureche, din ce în ce mai des, că nu-i convine programul).

M-am dus și-am stat în câteva fotolii de scriitor și cel mai bine m-am simțit în fotoliul Lystrup de la Jysk. Comod, elegant, culoare faină, lemn gros pe el, perfecțiunea întruchipată și fiind unealtă de producție mi-a fost mai ușor să-i accept prețul…

Înainte de ăsta am avut vreo două scaune ieftine de birou și-un poang simplu de la Ikea – niciunul dintre ele nu s-a stricat ci doar s-au învechit, fără să se rupă/îndoaie absolut nimic la ele ci doar prinzând urme de timp.

Istoria scaunelor o pun ca să se înțeleagă lipsa de extremism în folosire. Imaginați-vă surpriza de pe fața subsemnatului când fotoliul de zece ori mai scump, de zece ori mai greu și de zece ori mai gros decât poangul subțirel de lemn pe care-l înlocuise, s-a stricat.

A cedat sudura de pe suportul metalic, adică exact partea care trebuie să susțină scaunul. Bun, am dat disprețuitor din cap și mi-am zis că și-a bătut joc vreun muncitor leneș de scaunul meu, de i-a dat doar patru puncte de sudură… nu-i nimic, am remediat problema și la o zi după întâmplare era sudat ca la carte, de jur-împrejur.

A mai ținut vreo lună și ceva și i-ar s-a dus naibii sudura… pur și simplu metalul folosit e extrem de prost, se îndoaie și se strâmbă de nu are cum să țină nici mama sudurii pe el. Trebuie toată piesa refăcută la strung, cu cea originală nu se poate face nimic, e clar că de câte ori o sudezi de-atâtea ori se rupe…

Avem deci un fotoliu de 30 de kile cu lemn stratificat de 3 degete dar punem în el, chiar acolo unde e cea mai mare presiune, metal de doi lei cuiu… poangul vechi nu avea deloc metal (bine, în afară de șuruburi), nici pretenții de produs premium, era mult mai subțire și în trei ani de zile singurul lucru care s-a întâmplat la el a fost să-și piardă luciul.

Pe site-ul Jysk sunt vreo trei review-uri, toate ultra pozitive și nu-s neapărat false – fotoliul este și foarte comod și foarte frumos- am însă cumva impresia că e de pus în living și folosit din an în paști când vine careva în vizită, că dacă vrei să stai pe el în fiecare zi piciorul de metal va ceda.

EVITAȚI.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

8 Comments

  • :))))

   Cât costă, coane, drăcia aia că nu-i dau de preț pe la noi? Eu am înclinat spre-un fotoliu de leneveală, că-mi place să scriu pe picioare nu pe birou…

 1. Nu-l mai suda,monteaza-l in masina, macar sa stea comod nevasta cat urmareste acul vitezometrului….
  Arata bine, trebuie sa fie si util?)))

  Reply
 2. JYSK e un magazin de mobila pentru studenti sau pentru oameni cu venituri mai mici, fiind macar cu un nivel mai jos decat IKEA, care tot se bazeaza pe vandut mobila ieftina si de calitate ok pentru pretul oferit. Nu stiu cum incearca sa se promoveze in Romania, dar in alte parti e cunoscut pentru pretul cel mai mic si nu pentru durabilitate.

  In alta ordine de idei, care e scopul sa faci un fotoliu care tine cateva luni?

  Reply
  • Sincer, habar nu aveam de locul JYSK-ului în ierarhia producătorilor, e prima (și ultima) dată când iau de acolo, pur și simplu a fost cea mai comodă chestie pe care-am încercat-o prin magazine (recunosc că nu m-am aruncat la chestii de super brand și design).

   M-am gândit că dacă e greu și fotoliu n-ar trebui să aibă probleme la capitolul stat în el :))

Leave a Comment.