Fanii lui Badea şi epidemia de românism

mircea_badea_05_bfdf692dab5620 de persoane au votat în cadrul unui sondaj organizat pe reacţii.ro săptămâna trecută. Rezultatul: „Mircea Badea este cel mai mizerabil om de televiziune”. Aşa s-a votat. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu rezultatul votului. Ca fapt divers, nici eu şi nici Vlad Popa nu am votat „Mircea Badea”. Doar am organizat un sondaj şi am prezentat rezultatele. Au urmat potopul lui Noe (varianta cu flegme picate din cer) si apocalipsa facebook, evident.

Dacă nu îl înjuri pe Badea, sau nu te închini la el, eşti „sclavul lui Voiculescu”, respectiv „băsist”. Şi în ambele cazuri esţi „plătit” sau „spălat pe creier”. Acesta este raţionamentul majorităţii de tip peşte în acvariu. Au impresia că stăpânesc lumea, străbat oceane în fiecare zi, când, de fapt, se rotesc între patru pereţi de sticlă.

Pentru ei universul are doi poli: băsist şi antibăsist. Iar între poli este vid. Nu există dreptul la o opinie diferită, nu există raţionamente independente de universul anost în care zac suspendaţi.

Întotdeauna minţile slabe – din considerente genetice sau văduvite de educaţie – au fost cel mai uşor de manipulat, achiesând la raţionamente şi lozinci simpliste, dar directe: „Cine încă e băsist ori e prost ori e plătit”. Urmează şi definiţia băsistului: „Presa băsistă, adică toată presa în afară de Antena3 şi Jurnalul”. Ipotezele îi aparţin lui Mircea Badea. Iar concluzia este clară şi directă: Cine nu e în echipa noastră e prost sau corupt. O concluzie pe cât de ilogică pe atât de dăunătoare, atunci când este promovată de un formator de opinie.

Retorica „dacă nu îţi place, există telecomanda” este la fel de găunoasă şi des imitată de corul papagalilor care, culmea, înghit ca pelicanii orice le aruncă stăpânul. Conform acestei retorici, CNA-ul este complet inutil. La televizor pot rula orice atrocităţi, pentru că avem sfânta telecomandă care ne oferă puterea şi garanţia alegerii corecte. Ţin să vă anunţ, dragi pelicani, că în orice stat civilizat există un organ decizional asemănător CNA-ului. Audiovizualul are şi trebuie să aibă un barem al decenţei fixat şi controlat de o instituţie a statului.

O a treia categorie numeroasă de comentatori, care nu sunt fani Badea, dar nici nu vor să îl ardă pe rug, este reprezentată de atotştiutorii superiori. Acei cerebrali, pătrunşi de importanţă, care ştiu exact ce trebuie făcut pentru mântuirea patriei şi a neamului. Ei sunt promotorii şi protectorii românismului.

Şi, în general, lansează următoarele idei, sub diverse forme: „Ţara arde şi baba se piaptănă” „Un rahat de articol. Dacă ştiam, nu mai intram pe el” „Ruşine să vă fie! Voi îi criticaţi şi tot voi îi promovaţi!” „Şi voi cum ajutaţi prin articolele astea de cancan?” „Scrieţi, domne, despre problemele adevărate ale ţării, nu nimicuri din astea!”

Titlul articolului este cât se poate de clar: „Mircea Badea, cel mai mizerabil om de televiziune”. Daca ai ajuns să citeşti articolul şi să îţi exprimi părerea, cu siguranţă ai fost atras de titlu, implicit de subiect. Să îţi dai pe urmă ochii peste cap pentru superficialitatea subiectului ce te-a atras este doar dovadă de ipocrizie şi tupeu.

Da, pe acest site au fost abordate numeroase alte teme. Atunci când s-au prezentat cărţi şi recenzii de carte unde aţi fost? Atunci când Vlad Popa a scris editoriale, radiografii ale societăţii româneşti, unde aţi fost? Acum două zile, când am scris despre Codul Penal şi eliberarea pedofilului criminal unde aţi fost? Probabil pe alt site, unde se discuta despre Badea, Banciu, Gâdea. Aveaţi treabă să ţineţi sus stindardul românismului şi să apostrofaţi alţi autori pentru temele de „cancan” abordate.

Cu ocazia asta mi-am adus aminte de o crâşmă din Berceni. Imediat după deschidere au băgat numai muzică bună. Şi au încercat reţeta asta câteva luni, până s-au săturat de lipsa clienţilor. Într-un final, au adus câţiva băştinaşi talentaţi, specializaţi pe melodii orientale. În trei zile crâşma a fost plină. După alte trei zile, au început clienţii să facă scandal: „Da’ domneee, aicea dăcât manele ştiţi să băgaţi?” Asta aşa, ca o povestioară de final. Fără legătură cu restul articolului…

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

37 Comments

  • Alexandru C: Tocmai ai jignit femeile misoginule, insinuand ca ar fi greu de inteles!? Deci da: sunteti basisti! Doar Basescu isi permite sa jigneasca, sa loveasca, sa dispretuiasca, sa califice clase si sexe. M A R S H ! ( nu MASH)

  • Ai nevoie de o îmbrățișare, știm. E ok sa plângi și să te îmbraci cu rochiță roz. Chiar și să te fardezi și să-ți pui patine. E bine că ai avut măcar puterea să recunoști. Spune-ne la cine să ne uităm la TV. La turcescu, la pora, la cap de porc? Crezi că nu observăm linia fina dintre opinie, militantism politic și populism al celor de la A3? Dar comparativ cu restul opțiunilor, wow! De multe ori am închis televizorul că nu-i mai suportam lui Gadea lacrimile și populismul. La fel cu Badea și obsesiile lui. Dar la basistii din restul presei, e imposibil să te uiți! Pe lângă militantism evident și lipsa crasa de obiectivitate, sunt de o prostie insuportabilă. Prin urmare ne mulțumim cu răul cel mai mic din multe cele disponibile. Acum fugi și raportează – le celor ce te manevrează!

  • Da, sa traiti! Acum ma duc la seful Base sa raportez ca Eusebia(hahahah) e anti-regim. Te poti uita la absolut tot ce vrea sufletelul tau insa trebuie sa ai puterea sa filtrezi toate gunoaiele si sa iei propriile decizii. Nu sa il urasti pe Base pentru ca iti zice Badea sau pe Ponta pentru ca iti zice Banciu. Pe mine ma doare in cot de politica dar ma minunez la indarjirea cu care taberele se injura intre ele fara a-si da seama ca ar trebui sa lucreze toti, impreuna pentru tara, fiecare schimbandu-se in bine.Dar na, e greu, unii inteleg binele prin Ponta alti prin Base, altii prin Felix etc. Eu sunt de parerea ca tara se schimba la nivel micro incepand cu fiecare individ in parte. daca tu ca individ, ca om, ca animal social esti ok, atunci se va vedea si la nivel macro.

  • Daca tu ai impresia, sau convingerea, ca oamenii care se uita la Badea il urasca pe Basescu pt. ca le spune Badea sa-l urasca, esti ori in eroare ori esti ticalos. Ne uitam la Badea pentru ca ne identificam cu opiniile lui, si anume: il uram pe forma de viata numita presedinte, (sau guvernator) ca nici votat nu a fost, nici pus de forte din Romania in functie nu e.
   Spune-le te rog celor ce te manevreaza ca nu Badea e cauza urii noastre pt Basescu, el e doar unul dintre noi cei multi ce-l detestam pe ciuma sus-numita. Asa ca, degeaba se chinuie sa discrediteze A3, nu A3 e cauza. El e cauza! Eu am emigrat in vremea regimului Basescu realizand lipsa de perspectiva in regimul mafiot ce se instala in vreme primului mandat, asa ca implica-te tu! Dupa 10 ani de dezastru Basescu, fara nici o realizare, inafara de indatorarea Romaniei si ridiculizarea funciei de demnitar al statului Roman, concomitent cu imbogatirea fabuloasa si abuzurile prin intermediul institutilor de forta, daca mai esti inca basist, inseamna ca esti foarte prost sau foarte ticalos. Inca ceva: “sa ne implicam la nivel micro, si sa nu ne implicam in politica” exact! Asta vrea Basescu, sa-l lasam in pace sa-si cumpere pamant, sa-si faca afacerile cu mastodontii rusi, etc…noi sa jucam table, la nivel micro! MARSH!

  • Hai ca m-am plictisit de blogul vostru anonim sortit esecului. Cantatori de ode conducerii vremelnice sunt cu duiumul in lumea asta. Nu sunteti nici “in demand”, nici nu duce lumea lipsa de aplaudaci. Mai bine puneti pana si faceti o statistica despre cat a pierdut Romania in ultimii 10 ani in care peste 3,000,000 (MILIOANE) de Romani au “ejaculat” din tara, in loc de sondaje inepte despre cum sa-i mai discreditam putin pe cei ce nu-l pupa in cur pe sinistrul marinar analfabet. Cand te uiti in oglinda seara si te intrebi: “ce-am facut astazi?”, ce parere ai despre oxigenul consumat in raport cu ce ai realizat? Ng Ng Ng

  • Eusebia, tu ai mari probleme in a intelege o treaba, de asta o sa vin cu o intrebare, sa vad poate ti se reseteaza stilul de a gandi si intelegi si tu despre ce e vorba.

   Tu nu poti intelege ca cineva poate sa nu il placa pe Badea, sa il considere corupt si fara etica ca jurnalist, fara ca asta sa aiba legatura cu Basescu. Deci oricui nu-i place de Badea e automat Basist in ochii tai.

   Acum te intreb eu pe tine (nu stiu cat de informat/a esti cu privire la ce se intampla acum la guvernare daca te uiti numai la Badea, dar daca arunci un ochi peste niste legi si pozitii e dezastru, e dezastru nu numai la nivel de aplicare cum a fost intotdeauna in Romania ci chiar la nivel de lege – de acum mizeriile clientelei politice se pot face pe fata) tie iti place guvernarea Ponta, iti place de Ponta, il consideri un lider bun pentru Romania?

   Nu ai voie sa spui nu, nu ai voie sa spui decat Basescu mai bine asta, nu ai voie sa spui decat DA, este cel mai bun om politic pe care l-a avut vreodata tara. Atat ai voie sa spui, pentru ca daca spui altceva, ar trebui sa te duca capul si spre posibilitatea ca unui om sa nu ii placa Badea fara sa aiba legatura cu tinta atacurilor lui, cum pe mine ma duce de exemplu capul sa inteleg ca nu toata lumea care nu-l suporta pe Basescu (printre care eu ma numar de la jumatea primului sau mandat) este fanul si adeptul politicii usl-iste si a lui POnta.

   Ceva lumina sau macar mai putina ceata pentru tine?

  • Vlad B. Popa: hai sa-ti raspund la cateva intrebari,dar permite-mi sa incep cu o alta intrebare. Imi explici si mie, ca la unu copil de doi ani, care e scopul sondajului vostru, si ce ati realizat cu el?

   Raspunsuri:
   1. In primul rand: anti basistii nu-l idolatrizeaza pe Ponta/Antonescu. Ii evalueaza in raport cu Basescu/Boc/Udrea. Ura fata de unul nu inseamna dragostea fata de celalalat, doar ii uram mai tare pe ultimii. Asta nu inseamna ca nu-i vom uri in curand, sau deja si pe primii.

   2. Da, il consider pe Ponta un lider bun. Oamenii il evaluaeaza pe Ponta nu in termeni absoluti, ci comparativ cu Boc, care a fost dezastru din orice ungi privesti la el.

   3. Ponta e relativ proaspat; 2 ani ca PM nu e o perioada luga pentru a-ti face o parere despre un lider politic, mai ales cand e guvernat de legile unei aliante.

   4. Nu, nu sunt fan PSD. Urasc baronii locali PSD, care sunt puternici si daunatori Romaniei. Insa, iarasi, ii evaluez in raport cu mult mai spurcatii baroni PDL.

   5. Da, exista si ma deranjeaza clientelismul politic si va creste semnificativ pentru actuala guvernare o data cu treceerea timpului. Iarasi, comparativ cu fosta clientela, sunt infinit mai mici.(dar cresc)

   6. O buna parte din parlamentari sunt de o educatie/moralitate indoielnica. Totusi, e mult mai democratic sa ma reprezinte o multime, decat un sigur individ din motive lesne de inteles. E mai greu pentru un grup sa se organizeze intru a-ma fura, decat un singur individ.

   7. Nu, nu ma informez numai de la Badea. Daca urmaresti pagina de FB a emisiunii lui Turcescu, vei constata prezenta mea caustica.

   8. Nu, parlamentarii nu si-au votat super-imunitate. E o minciuna sfruntata a Basistilor.

   9. In final: NE VOM OCUPA PE RAND DE CEI DE LA PUTERE. IMPERIOS NECESAR + DE PRIORITATE ESTE SA SCAPAM DE BASESCU. APOI NE CONCENTRAM PE USL.

   SI DA:sunteti basisti mascati, incercati fara sorti de izbanda sa va vopsiti in neutrii intrigati de calitatea oamenilor de televiziune din RO! BTW, cum ati ales calificativul “mizerabil”? De ce mizerabil, pentru cine? conform caror norme?

   Va propun eu un al sondaj: care a fost cel mai mizerabil moment al lui Basescu? (avem de unde alege, slava cerului) Cel in care in vazul lumii a fost instaurat ilegal la carma unei tari, in 2102 , in Uniunea Europeana? As I said before: MARSH!

  • Daca ai ajuns sa spui ca Basescu a ridiculizat functia dar Ponta in comparatie cu el e bun si nu iti sunt de ajuns vreo 4-5 masuri de-a dreptul halucinante pentru orice stat de drept din lumea asta, nu neaparat european, ci si pentru o republica bananiera ar fi prea mult cateva dintre proiectele astea de lege, este clar ca nu ai capacitatea cerebrala sa fii obiectiv, odata terminat de ura.

   Sunt doua concluzii – ori esti postac de serviciu, pentru ca astia au de obicei un singur registru si indiferent de argumente sau firul discutiei ei o tin pe a lor, pentru ca de asta sunt platiti

   – ori esti pur simplu dobitoc/dobitoaca, sa sustii guvernarea actuala (fara nici o legatura cu Base/ Nebase) e ceva atat de stupid incat te banuiesc, daca e sincera sustinerea asta, ori de retard ori de schizofrenie.

   Ca vrei tu neaparat sa ne crezi basisti e dreptul tau, ca ai pretentia sa fie si adevarat e o tampenie, am o pozitia constanta anti-Base de juma de veac.

   Cuvantul mizerabil a fost ales perfect – cand un om politic nu-si face treaba si-si bate joc de functia lui si de popor e mizerabil – cand un medic calca peste juramantul lui Hipocrate si lasa in om sa se chinuie pentru ca nu a luat spaga – e mizerabil, cand un jurnalist/om de televiziune incalca orice principiu etic al meseriei stiind foarte bine ca e platit ca sa faca jocul unui partid politic (nici nu conteaza despre care partid politic e vorba, conteaza doar ca nu e obiectiv) e mizerabil, cand un om de televiziune promoveaza numai gunoaie si non valori (aici vorbim despre partea a doua a topului) este mizerabil.

   Si pentru ca nu ai lasat pana acum nici un singur comentariu decent si m-ai fortat sa-ti raspund pe limbajul tau de turbat, ceea ce incercam din rasputeri sa evitam pe reactii, de acum latri in spam (asta daca nu dovedesti ca esti capabil si de un comentariu curat).

  • Doamne ajuta, Vlad, ti-a venit mintea la cap. Cum sa-ti pierzi timpul cu Eusebia, cand ea la tine acasa iti spune marsh? Eusebia nu a avut nici o clipa intentia sa stea de vorba cu tine, ci doar sa-ti spuna de fiecare data MARSH. In lipsa argumentelor nu poate supravietui nici o discutie. Acest lucru era clar de la primul ei comentariu.

  • Da, e un postac platit, dupa ce l-am cautat pe net a devenit clar. Eu in general incep cu prezumtia ca daca omul comenteaza o face pentru ca asa gandeste nu pentru ca e platit sa bage laturi pe net.

 1. Da. in mare parte ai dreptate.. defapt…
  Eu ma uit la mircea badea ca la un show. In loc sa ma uit la “las fierbini” sau tot felu de porcari.
  De ex. cand ma uit la mircea badea, fac exceptie de cuvintele “basescu” “voiculescu”. In majoritatea cazurilor cred ca este putin mai zdavan decat foarte multi romani. Dar asta nu inseamna ca trebuie ridicat in slavi.
  Decat sa fac parte din tabara “lui” sau a lu, cum spune el “a basistilor” mai bine stau si ma amuz.

  Reply
 2. mircea badea este chintesenta marlaniei care cuprinde din ce in ce mai mult poporul asta. bruma (fara legatura cu sportiva pe care a lasat-o insarcinata!) de cultura generala, rudimente extrem de vagi (sic!)de educatie sportiva, hatereala la greu, rea credinta structurala, un IQ cu siguranta modest, inteligenta emotionala apropiata de zero, body language de paznic de CAP, adica toate calitatile cu care ne-a procopsit Dumnezeu. cat despre faptul ca latra la cine i se comanda, nimic ilogic. baiatul asta moare de foame daca-l da afara voiculescu.

  Reply
  • din punctul meu de vedere Badea ca IQ nativ e mai inzestrat decat 85% din clasa politica ce ne conduce – problema mea e cum si-l foloseste.

  • Din pacate, trebuie sa te contrazic. Desi in mare parte ai dreptate, trebuie totusi sa spun ca Badea este un tip inteligent. E pacat insa ca a luat-o pe aratura. Inclusiv “in gura presei” era o emisiune foarte buna pana acum 3 ani. Era putina politica si mult tras de urechi al pitipoancelor, cocalarilor etc. Era clar mult mai placut decat ce vezi acum. Si nu doar in emisiune ci si pe facebook si pe unde se mai ia de oameni. Nu stiu unde si cand s-a produs declickul, insa e pacat ca a ajuns unde a ajuns. Acum recunosc, imi displace total. Dar asta nu contesta faptul ca desi a devenit un marlan, nu este destept.

  • Daca te referi la tine, da !
   Esti un mare frustrat. Mai intai ar trebui sa inveti limba romana si dupa sa comentezi pe un blog.
   Daca nu te-ar interesa, nu ai intra. Cu asta am spus cam totul.
   Daca nu ai fi tu insuti un frustrat nu ai spune despre altii.

 3. 5620 de voturi :))
  pai atatea like-uri primeste badea intr-o ora daca posteaza pe facebook o poza cu un cacat … si unde mai punem ca doar 1600 si ceva l-au votat :))

  v-ati facut de cacat cu stirea asta … aia de la antena 3 au strans 200 000 de mii de semnaturi la o petitie si voi va laudati cu 1600 de voturi

  mie scarba de voi si de site-ul vostru de cacat

  Reply
  • Cum ar fi, daca in loc sa iti etalezi dobit…inteligenta cu atata nonsalanta, ai face un search pe google despre sondaje? Sa vezi cate persoane participa in general la un sondaj online desfasurat timp de trei zile. 5620 de votanti veniti aleator din toate zonele tarii si din toate paturile sociale sunt un esantion valid.
   Exemplul cu petitia Antena3 este…Cum sa iti spun pe intelesul tau? Uite, il citez chiar pe castigator: “Foaie verde loboda, curge apa-n lift”

 4. Asta e un sondaj despre care nu a stiut nici dracu, daca vreti si daca aveti sange in cojones repetati sondajul, dar de data aceasta anuntati public datele de desfasurare si “participantii”. Pariez ca Baciu va iesi pe primul loc cu muuuult peste Badea. In aelasi timp i-ati face si o aroganta lui Badea, prin faptul ca nu ar mai iesi primul :))

  Reply
 5. Tiptirel,
  In sondajul nostru de opinie am urmarit sa aflam:
  1. cati considera ca oamenii de televiziune propusi de noi fac emisiuni mizerabile (adica cati rezoneaza cu opinea noastra)
  2. cine este cel mai mizerabil in opinea celor mai sus amintiti

  In acest sens, am promovat sondajul pe FB, la un esantion alcatuit din femei si barbati cu varsta intre 16 si 45 de ani, din Romania.
  Am avut un reach de peste 240.000 de oameni. Asta inseamna ca la mai mult de 240.000 de oameni le-a aparut articolul nostru pe pagina lor de FB. Dintre toti cei care au vazut reclama noastra, au votat activ ca. 2,5 %, adica ca. 5.600 oameni.
  Avand in vedere ca in mod normal rata medie de raspuns la articole promovate pe FB este undeva la 1%, putem spune ca participarea la vot a fost neasteptat de mare.

  Iar faptul ca Mircea Badea a reactionat la acest sondaj, postand si comentand pe pagina lui de FB si in emisiunea lui rezultatul, a facut ca turma lui de oi sa navaleasca peste reactii.ro.

  Una peste alta, toata lumea s-a distrat. Fiecare in felul lui…:-))

  Reply
 6. Cel mai simplu si relevant mod de a vedea cat de “integru si curat” este marele badea ar fi:

  1. sa intram pe pagina web a CNA si sa ne uitam la istoricul amenzilor Antena 3.

  2. sa facem un calcul total – cate sute de mii de euro au platit in amenzi datorita limbajului si comportamentului acestui personaj.

  3. adaugam faptul ca mai castiga si vreo 10 mii de euro pe luna

  4. reflectam asupra logicii in a pastra “on air” o gaura neagra in bugetul televiziunii.

  Si da! In ultimii ani postul chiar a platit amenzi in valoare de sute de mii de euro

  Reply

Leave a Comment.