Doamna educatoare, Gigel m-a pișcat!

Am reușit să ajung la frizerie când eram pe cale să devin atracție turistică – chewbacca montană de Bucovina,.  În timp ce meditam eu cum merg la tuns numai când trebuie să plec undeva și mi-e jenă să apar ca sălbaticul pădurilor – regele babuin, încep știrile pe televizorul micuț suspendat aproape de tavan.

Câteva minute pe ecran se plimbă replici și poziții asupra bugetului României venite de la președinte, premier și câțiva parlamentari. Incredibil cu câtă seninătate putea să pună cuvinte fiecare în gura celuilalt sau să scoată amenințări ridicole – mă uitam gândindu-mă cât de aproape e spectacolul de o scenă de la grădiniță unde puștii au fost prinși cu mâța în sac și dau vina unul pe altul, caraghios de stângace.

Bugetul are o mărire pentru ceva categorii de bugetari, ceea ce teoretic îi cumpără lui Ponta voturi și o scumpire a benzinei ceea ce teoretic îi pierde lui Ponta voturi. Băsescu nu vrea să-l accepte, declarând public că scumpirea benzinei e o mutare care anulează măririle promise și lovește și mai rău în cetățean.

Băsescu vrea să câștige și el un pic de capital politic de aici și nu vrea să îi lase lui Ponta inițiativa de mărire, știind foarte bine că o mare parte din cei ce primesc votează cu stomacul și cu cel care le-a băgat ultima dată la maț mai mult – chiar dacă le ia cu altă mână.

Luând poziție împotriva scumpirii benzinei și fiind de acord cu mărirea Băsescu încearcă cumva să-și pună și el numele pe măsura populistă și să pluseze cu o mișcare de protejare la fel de bine văzută de public.

Ponta contra-atacă și distorsionează complet mesajul de – nu votez bugetul decât dacă renunțați la scumpire – cu – din cauza lui Băsescu nu primiți voi mărire.

Apoi vine unul dintre parlamentarii care spun atâtea despre cloaca politică în care ne scăldăm și se apucă să explice cum îl vor forța pe Băsescu să pună banii din fondul președinției, adică îl învață ei minte să nu dea poporului ce merită.

Bineînțeles că totul e teatru și circ. PDL-ul a scumpit și el benzina la vremea lui la fel cum vrea să facă acum USL-ul ajuns la fundul sacului financiar, iar opoziția lui Băsescu nu are alt motiv decât capitalul politic la fel și cum mărirea lui Ponta nu are niciun efect real de ridicare al nivelului de trai sau al economiei ci e la fel de țintită spre cumpărarea electoratului.

Nu e numai la noi așa dar modul în care se poartă dialogul politic e la un nivel demn de țară de copilași de zece anișori.

Doamna educatoare, sunt eu Ponta, Băse mi-a furat radiera!

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

Leave a Comment.