Destinaţie de vacanţă: Cabo Verde

cap verdeO idee de ultim moment pentru cei care nu s-au hotărât unde să petreacă Paştele. V-aş fi trimis pe Insula Paştelui, dar e atât de îndepărtată încât veţi pătimi pe drum mai ceva ca sărbătoritul. Cred că totuşi s-au găsit câţiva trubaduri hipsterizaţi, dornici să viziteze Insula Paştelui, fix în perioada Paştelui.

Şi au fost destui. Motiv pentru care Air France a făcut o super-ofertă pentru perioada 04-13 aprilie:
Bucuresti – Santiago De Chile dus/întors la doar 907 euro de persoană. Tot Air France oferă cursa respectivă la peste 1100 de euro în restul anului. Iar din Santiago de Chile până pe Insula Paştelui eşti la o aruncătură de băţ (aprox. 4 ore de zbor)

Să îi lăsăm în pace pe fiţoşii ăştia lipsiţi de orice urmă de imaginaţie. Ce poate fi mai lipsit de originalitate decât să vizitezi Insula Paştelui în perioada Paştelui? Şi ce nu au habar gogomanii ademeniţi de Air France vor descoperi doar după ce ajung la destinaţie.

În luna aprilie, pe Insula Paştelui plouă practic în continuu. Este cea mai ploioasă lună din an. Şi e ploaie din aia măruntă şi rece de toamnă. Uda-v-ar toate grătarele de neam prost pe care visaţi voi să la faceţi între statuile moai!

Hai să-i lăsăm în suferinţa lor. De Sfintele Paşti, creştinii adevăraţi se duc pe Insula Capului Verde.
Cabo Verde este mult mai aproape; un zbor Bucureşti-Lisabona-Praia pare un drum din dormitor în bucătărie, în comparaţie cu Insula Paştelui. Iar preţul este undeva sub 700 de euro dus/întors. În Cabo Verde aveţi 7 aeroporturi, dintre care 4 internaţionale.

Insula este poziţionată la vest de Africa şi sud-vest de Portugalia, în Oceanul Atlantic. Are o climă blândă, temperaturi moderate (aprox. 25 de grade în perioada asta) şi precipitaţii la limita dintre deşert şi semi-deşert. În luna aprilie nu plouă, deci nimeni şi nimic nu va perturba perpelitul mielului pe grătar. Spre deosebire de fleaşca în care-şi vor înfige dinţii ţărănuşii din Insula Paştelui. Ţeapă, băăă!

Suprafaţa insulei este apropiată de a judeţului Sălaj, iar populaţia puţin peste a Sectorului 3. De obicei, se mănâncă peşte, orez, porumb şi legume; mâncarea tradiţională este un fel de tocană din porumb, fasole şi peşte. Dar nimeni nu va comenta, dacă aduceţi cu voi la bagajul de cală un berbecuţ, o damigeană de zaibăr şi o putinică de pălincă.

Populaţia este în proporţie de 90% creştină, Insula Capului Verde fiind o veche colonie portugheză. Pot doar să vă urez călătorie plăcută şi Paşte Fericit între creştini de-ai voştri, cu soare, iz de ocean, berbecuţi şi iahturi.

Cabo_Verde_7174

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

4 Comments

  1. Daca reusesti sa iei cu tine un berbecut, zaiber si palinca in Cabo Verde, te trimit eu in vacanta acolo. Poti lua inca o persoana cu tine. Conditia este sa documentezi cum petrec romanii pastele in Cabo Verde.
    Cu poze, video si desigur un articol marca Corban.

    Reply
    • DANI: haida bre ca am eu rude la securitate in otopeni si poate trecem repede cu berbecutu’ de check-in…palinca si zaibar producem si acolo :))

Leave a Comment.