Atlas, frate!

E cumplit să-ți simțul gâtul ros, de parcă ai trecut cu plugul prin el și după aia ai înghițit hrean japonez. E groaznic să tușești așa de tare și așa de mult încât să te doară tălpile, nu mai vorbim de coaste. E tortură să nu poți dormi de atâta tuse și frisoane și febre, nici măcar o oră pe zi. E agonie pur și simplu, momentul în care corpul se revoltă că l-ai ținut în pat patru zile și îți arată cum fiecare mușchi și fiecare centimetru de pe spate suferă.

Viroza tuturor virozelor, ai mai a dracu chestie care-a lovit Dorna de la descălecare încoace. A secerat în dreapta și-n stânga tot tot tot. Pe toți i-a lăsat niște zombie încet umblători și cu privirea stinsă. Pe toți în afară de mine, pe mine m-a lăsat funcțional.

Ei, aveți voi idee, cât e de crudă soarta singurului om funcțional pe o rază de un kilometru? Câte trebuie să facă omul ăla și pentru câți?

Atlas, frate.

PS: din spirit de revoltă, ieri seară, după ce am culcat copilul virozat, lângă stafia nevestei virozate, mâncam o înghețată premium cu straciatella. Bună, dom’le, o să-mi mai iau.

Vlad B Popa

Scriitor. Cautator de povesti si povestitor prin scris, fotografie si film. Licentiat în drept constitutional.

Carti publicate: Regele pribeag si batrânele umbre, Cameleon-Baza , Povestiri de sub papuc, Dracula’s Kitchen, Tati

Facebook personal

Pagina fb de autor

website de autor

5 Comments

 1. Nu-mi spune. După ce am suferit 10 zile, acuma s-a-ntors blestemata iarasi.
  Si am ramas cu o tuse, de ma astept ca-n orice moment sa expulzez un plămân. Chiar stabilesc un nou record: pot tusi minute-n sir fara oprire.

  Reply
  • 🙁 am luat 1 sticluță de sirop Prospan, jumătate de sticlă de sirop Paxeladine, sirop de muguri de brad o sticlă întreagă de Prigat (ăla făcea minuni la fiu-meu la grădi), Baraka şi Tusin Forte. Tuse-i tot acolo şi tot aşa. Plus ce am luat ptr restul manifestărilor virozei …

   Primăvara viitoare nu mă mai prinde fără vaccinul antigripal.

  • Anatati, parca tin minte ca ne povesteai la un moment dat ca tu nu racesti niciodata, pentru ca nu stiu ce cocktail apicol consumi… ce s-a intamplat? :))

  • Nu eu :((( fiu-meu consumă. Şi nici nu răceşte (n-a mai răcit de la grupa mijlocie). De exemplu acuma eu am fost 10 zile bolnavă şi el a mâncat înghețată şi a ieşit afară doar în bluză. Iar amestecul apicol e doar miere cu tinctură de propolis.
   Am dezvoltat şi o teorie în privința acestui miracol: Alexei de când se ştie a luat doar propolis + sirop de pin făcut în casă şi alte placebo-uri din astea ptr viroze. Eu şi febra 39 i-am tratat-o cu compresă cu oțet, durerile de urechi cu sare caldă… Probabil mintea lui a înregistrat cã aşa-i trece orice incipiență de boală, că asta e singura “medicație necesară”. Acuma era cât pe ce să tuşească. 2 linguri de sirop de brad i-am dat (2 pe cuvânt şi e ca nou). Eu am băut o sticlă de prigat de sirop (acelaşi sirop) şi tuşesc chiar mai rău. Mintea mea, trădătoarea …

Leave a Comment.