Bancuri pentru seci

Erau un german, un francez și o româncă…

Restul românilor erau contemplativi pe glie, apărându-și sărăcia şi nevoile şi neamul. Americanii și rușii, laitmotivele strămoșești, îi prindeau pe români de brăcinari și-i târau, cu tot cu glia de sub tălpi, spre un pământ mai mare al făgăduinței.


Ambasada SUA este degrabă și de-a pururi ocrotitoare cu Kovesi Codruța. Propaganda Rusiei este înverșunată până la tâmpire în panegiricele dedicate Vioricăi Dăncilă. Sunt nedumerit dacă așa le-au ales ori așa s-au nimerit, dar sigur există chimie în relații. Altfel, făgăduitorii cei mari schimbau între ei partidele agățate pe marginea de est a Europei.

Alte bancuri?
Cică ar fi unii care, pe vremea lui Traian, o luau la țintă pe Kovesi Codruța cu bolovani, noroi, rahat turcesc (orice le pica la mână). Mulți dintre ei au fost condamnați cu executare, au rămas săraci, au rămas uitați, au rămas pe dinafara Primăriei București. Se mai întâmplă. La fel cum există cetățeni care se închipuie Napoleon, există închipuiți care se mint între ei c-ar fi strategi, analiști, dribleri politici. În categoria “Bancuri cu proști”:

 

În rest, cei care “au reușit” cățărați cu de-a sila în spinarea Codruței Kovesi n-au o problemă să debiteze și să hlizească buză-n buză cu însuși marele buzat al A3. Sau cu alții mai puțin înzestrați ca dimensiune, dar la fel de jucăuși bucal în budoarele RTV.

A3 și RTV (sau 80% din audiența televiziunilor de știri românești), săptămâni de atacuri și minciuni menite nu să o saboteze pe Kovesi, că doar nu o votează telespectatorii români, ci menite să îi explice telespectatorului cum Uniunea Europeană îi promovează pe “trădătorii și călăii” României.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.