Curs interactiv pentru generaţia facebook

Şi prin generaţia facebook nu mă refer la utilizatorii de facebook în general, nici măcar la cei care îşi pierd 8-10 ore pe zi frecând menta în online.

Mă refer la acei tineri conchistadori plecaţi să cucerească dragonul cunoaşterii, înarmaţi cu un slapstick. Acei atotştiutori care trăiesc exclusiv pe net şi emit păreri radicale indiferent de subiectul discutat, ei având bagajul de cunoştinţe al unui preşcolar. Acei 60% care pică examenul de bacalaureat în fiecare an, dar sunt dispuşi oricând să te înveţe tainele vieţii.

Chiar şi la cei mai puţin tineri, tăticuţi şi mămicuţe, care la primul născut şterg cele câteva zeci de poze cu pisici de pe facebook pentru a face loc celor câteva sute cu bebeluşul cel unic şi despuiat. Pe urmă încep să posteze toate imbecilităţile pământului despre cum trebuie crescut un bebeluş şi cum TOATE alimentele din comerţ sunt otravă pură. Apa şi aerul sunt şi ele extrem de nocive şi, în general, nimic din lumea asta nu e suficient de bun pentru minunea lor.

Doamne fereşte să le spui că nu toată lumea e interesată de poze cu ăla micu pe oliţă, vomitând sau făcând baie. Ei au făcut un copil, sunt oameni responsabili, cocoşaţi de atâta responsabilitate şi solemnitate. Pe când tu, un ignorant care nu a atins păturile superioare ale cunoaşterii prin nefolosirea prezervativului.

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

1 Comments

Leave a Comment.