Cine este de fapt România

România nu este facebook, nu este bloguri și petiții online. România nu este grupul de prieteni în care ne simțim bine și mestecăm vorbe goale la o bere. Nu este nici măcar aerul extra-condimentat cu toate aromele străzii. Și nici fețele multiplicate, zorite și îmbulzite în metrou, piețarii zgomotoși, claxoanele răgușite, sutienele transparente ori alte frânturi de realitate percepute prin spectrul nostru limitat.

România este mult prea complicată pentru a fi simțită, mirosită și gustată. De fiecare dată când am încercat să o gust, nu am înțeles nimic.

România este asta:
prezidentiale

europarlamentare

Sondajul a fost realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Statistică în 26 martie 2014, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.446 persoane adulte, reprezentativ la nivel național. Marja de eroare este de ± 2,7%

Zburător, versificator şi prozator amator
Cărţi publicate: Povestiri de la Olanu şi Introspecţiile unui cocoş

6 Comments

 1. Hai mai Dani, iei in serios sondajele IRES-ului? Unde aprape 70% sunt interesati sa voteze la europarlamentare? Fii serios…Romanii sunt interesati de locale, dupa, parlamentare iar europarlamentarele sunt in fix coada. Pai n-am avut noi 70 % nici la locale cred ca niciodata(poate prin 90). Daca ies la vot 25% sa zica mersi. Si fireste ca trebuiau sa-l scoata pe Ponta deasupra PNL-ului cu 100 de procente daca se putea…Ce naiba…Astea sunt sondaje facute in Wonderland…

  Reply
  • Aia 70% nu sunt cei care se prezinta sigur la vot. Tot IRES zice ca 47% au raspuns ca se vor prezenta sigur la vot. Deci probabil vor fi in jur de 30-40% prezenti.
   Sa stii ca un sondaj facut telefonic este mult mai precis decat unul online.. Aia care raspund la telefon si pierd vremea sa raspunda la sondaje despre optiunea de vot sunt favoriti sa mearga si la urne.
   Ai putintica rabdare sa vina europarlamentarele. Sa vezi acolo Wonderland 🙂

 2. Asta e Romania vazuta din statistici si difera foarte, foarte mult de cea de toate zilele. Minciunile in linii mari se clasifica in minciuni, minciuni sfruntate si statistici ! O statistica poate fi modificata foarte usor din pix.

  Reply
  • Au ramas mai putin de 2 luni pana la europarlamentare. Vedem daca IRES se incadreaza in marja de 2,7% pe care a anuntat-o. Daca apar evenimente deosebite, s-ar putea schimba si tendinta de vot in 2 luni. Eu sunt multumit si daca se incadreaza intr-o marja de 4%. De obicei, sondajele facute inainte de alegeri au avut acoperire si in rezultatele reale, de la urne.

 3. Dani, daca aveam un emoticon isi smulgea parul acuma. Mai omule, nu exista nici o sansa in iad ca un sondaj facut de firmele de casa ale unui partid sa nu minta si sa nu manipuleze. Ti-am zis ca nu exista asemenea prezente la noi la vot, in nici un caz la europarlamentare, nici daca da PSD-ul cate o masina de spalat pe cap de alegator. Poate daca ar da o Dacie. Ca PC-ul e la 1% iar UNPR-ul e alt partid fantoma. Iar PSD-ul nu avea 40% decat poate inainte de alegerile generale ca vor negativ anti PDL. Iar PNL-ul are un 20-25% al lui. Iar pana la alegeri se mai uzeaza PSD-ul din cauza accizei care o sa intre in aprilie, o sa fie cartoful cald. Bine, nu stiu cat din efecte o sa apucam sa resimtim dar cred ca ceva o sa se simta. Si singurele care sunt ok si in marja de eroare sunt exit-poll-urile, in rest fiecare partid inainte de alegeri vine cu sondajele proprii. Si cum sa fie Basescu aproape la egalitate cu MRU? Nici in cosmarele cele mai urate ale lui Base sau in visele lui MRU… Si cu Antonescu…da-o dracu…Oricum, daca ies peste 30% la vot la europarlamentare, eu ma apuc de contorsionism…

  Reply

Leave a Comment.